Bu maillere kanmayın!
Uzmanlar, siber saldırılara karşı uyarıda bulundu.
Siber saldırganlar kullanıcıları kandırarak kişisel bilgilerini çalmak için her gün yeni yöntemler deniyorlar. Veri güvenliğinde küresel çözüm sağlayıcı Trend Micro, halen devam eden yeni bir siber saldırıya karşı tüm kullanıcıları uyarıyor.
Türkiye çapında gerçekleşen bu yeni saldırıyla, kişilerin isimlerine yollanan kargoları 15 iş günü içinde teslim almaları gerektiği yoksa kendilerinden günlük 25 TL tazminat alınacağını belirten sahte e-postalar yayılmaya başladı. Bahsi geçen sorunun çözülmesi için ise kişilerden adres değişikliği formunu indirmeleri isteniyor. Bu şekilde kullanıcıların bilgisayarlarına zararlı yazılımlar bulaşıyor.
Sahte e-postalar aracılığıyla kullanıcıları yanıltarak bilgisayarlarına zararlı yazılım indirmelerine neden olmak, siber saldırganların en çok tercih ettikleri yöntemlerin başında geliyor. Trend Micro kullanıcıların en yakınları tarafından gönderilse bile şüphe uyandıran ve kendileriyle ilgili olmadığını düşündükleri bu tarz şüpheli e-postaların kaynağını araştırmalarını ve e-postayı gönderen kişi ya da kurumla irtibata geçerek durumla ilgili bilgi almalarını öneriyor. Ayrıca kullanıcılar, güvenmedikleri hiçbir dosyayı bilgisayarlarına indirmemeli, kapsamlı ve sürekli güncellenen internet ve veri güvenliği programları ile de kendilerini güvence altına almalılar.
Türkiye'deki fidye yazılımı saldırıları çığırından çıkmaya başladı
Trend Micro'nun 2014 yılı verilerine göre Türkiye tehditlerin giderek çoğaldığı bir dijital ortama sahip. Örneğin 2014'te dünya çapında en çok fidye yazılım saldırısına uğrayan beşinci ülke Türkiye oldu. Saldırıların yüzde 3.35’i Türkiye'yi hedef aldı. 2014’ün ilk çeyreğinde ise Türkiye, dünyada en çok fidye yazılım saldırısına uğrayan 3. ülke olurken yılsonunda 5. sıraya geriledi. Türkiye'de yaşanan en dikkat çekici fidye yazılım tehdidi ise geçtiğimiz aylarda Türkiye'deki internet sağlayıcılar adına düzenlenen sahte faturalarla yayılan fidye yazılımları oldu. Bunun yanında Trend Micro yılın her çeyreğinde Türkiye'deki kullanıcıların 12–17 milyon arasında değişen sayıda zararlı web sitesine erişimini engelleyerek koruma sağladı. Bu dünyadaki tüm web sitelerinin yaklaşık 1,7'sine denk geliyor.