Bu kurabiyeye herkesin dibi düşecek: Elmalı kurabiyeden çok daha fazlası. Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Hem çok lezzetli hem de çok pratik. Bu kurabiye yeni favoriniz olacak. İşte elmalı kurabiye için gerekli olan malzemeler...

Malzemeler;

200 gr oda sıcaklığında tereyağı

2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)

1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri (90 gr)

2 dolu yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke (elma veya üzüm)

Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

1 tane yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

4-4,5 su bardağı un (gerekirse ilave edilir)


İç Malzemesi ;

5 tane elma

4 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay bardağı çekilmiş ceviz


Üzeri İçin;

Pudra şekeri

Yapılışı;

İlk olarak elmanın kabuklarını güzelce soyalım. Ardından elmaların çekirdek kısımlarını çıkaralım. Elmaları güzelce rendeleyelim ve bir tavanın içerisine aldıktan sonra üzerine 4 yemek kaşığı kadar şeker ilavesinde bulunalım.

Şeker ilavesini tamamladıktan sonra sık sık karıştırarak elmaları güzelce pişirelim. Elmalar suyunu çekip yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatalım. Ardından içerisine 1 çay bardağı çekilmiş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçını ekleyerek tüm malzemeyi nazikçe karıştıralım.

Elmalı harç soğurken biz de o esnada hamuru hazırlamaya başlayalım. Uygun bir yoğurma kabının içerisine 200 gr tereyağı, 1 tane yumurta, 1 yemek kaşığı sirke, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 su bardağından 1 parmak kadar eksik pudra şekeri, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 paket vanilya ve son olarak bir paket kabartma tozunu alalım ve spatula yardımıyla karıştıralım.

Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra 4,5 bardak unu ilave ederek yoğurma işlemine başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak formlu bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Hazır olan kurabiye hamurunu tezgahın üzerine alalım ve 4 eşit parçaya bölelim.

Parçalardan ilkini alalım ve mümkün olduğunca en ince şekilde hamurumuzu açalım. Hamuru açtıktan sonra kenarda kalan fazlalıkları keselim. 

Şekil vermek için bir rulet ya da bıçak darbesiyle şerit şerit olacak şekilde güzelce keselim. İçerisine elmalı harcı koyup rulo formunda saralım. 

Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirelim ve hamurlar bittikten sonra 170 dereceye ısıttığımız fırında 25 dakika süreyle pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun...

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Acun, Jose Mourinho'nun istemediği Pedro'yu alıyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat!