Botoks yaptırmak ifade kaybına yol açar mı. Botoks kalıcılığı ne kadar sürer. Hamilelikte botoks yaptırılır mı?
Estetik cerrahideki hızlı gelişmeler, botoksa olan ilgiyi artırıyor! Botoks yaptırmak ifade kaybına yol açar mı. Botoks kalıcılığı ne kadar sürer. Hamilelikte botoks yaptırılır mı. Botoks nedir. Botoks kaşları kaldırır mı. Botoks yan etkileri neler. Botoks uygulaması sonrası dikkat edilmesi gerekenler neler. Botoks hangi alanlara yapılır. Botoks nasıl yapılır? İşte botoks uygulaması hakkında tüm merak edilenler...
Gençleşme ve güzellik arayışı insanlar arasında her zaman popüler olmuştur ve son yıllarda botoks, bu alandaki en çok tercih edilen estetik uygulamalardan biri haline gelmiştir. Botoksa olan talep, estetik cerrahideki hızlı gelişmelere ve insanların daha genç, dinamik ve daha güzel bir görünüm elde etme isteğine bağlı olarak artış gösteriyor. Botoksa artan talep ve bu popüler estetik uygulama hakkında bilmeniz gerekenler...
BOTOKS NEDİR?
Estetik ve kozmetik açıdan botoks, mimik kaslarımızın hareketleri sonucunda ortaya çıkan yüzümüzde oluşan kırışıklıklarımızı azaltmak, yeniden kırışık oluşumunu önlemek amaçlı yapılan bir işlemdir. Ayrıca sağlık açısından da bakacak olursak, çok fazla terleyen bölgelerdeki teri azaltabilmek için kronikleşmiş migrenin tedavisinde de kullanılabiliyor.
BOTOKS HANGİ ALANLARA YAPILIR?
*Yüz şekillendirme
*Kırışıklık tedavisi
*Aşırı terleme tedavisi
*Migren tedavisi
BOTOKS NASIL YAPILIR?
Botoks uygulamasının nasıl yapıldığı da daha önce hiç yaptırmamış kişiler tarafından merak ediliyor. Botoks bir enjeksiyon yardımı ile uygulanıyor.
BOTOKS UYGULAMA SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
İşlem yapılmadan önce kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmaması gerekiyor. Grip ve benzeri üst yolunum yolu enfeskiyonunuz varsa da botoks yaptıramazsınız. Botoks işleminiz bittikten sonra da 4-6 saat başınızı dik tutmalısınız. 24 saat boyunca alkol almamalı ve 7 gün boyunca da kas gevşetici ve benzeri ilaçlar kullanmamalısınız.
BOTOKS KAŞLARI KALDIRIR MI?
Eğer kaşlarınızın çok kalkmasını istemiyorsanız, bunu doktorunuza belirtmeli düşük dozda ve tek bir noktaya uygulama yaptırmanız gerekir.
BOTOKS YAN ETKİLERİ NELER?
Botoksun büyük ölçüde yan etkileri yoktur. Uygulama yapıldıktan sonra geçici bir şişlik ve morarma olabilir. Nadiren de olsa geçici olarak göz kapaklığı düşüşüne sebep olabiliyor.
BOTOKS YAPTIRMAK İFADE KAYBINA YOL AÇAR MI?
Yüksek dozda uygulanan botoks, mimikleri tamamen donduruyor ve ifade kaybına yol açıyor. Fakat düşük dozda yaptıracağınız bir botoks işleminin ifade kaybına yol açması, garip bir yüz ifadesi oluşturması mümkün değildir.
BOTOKS KALICILIĞI NE KADAR SÜRER?
Botoks işleminin kalıcılığı kişiden kişiye göre değişiklik gösteriyor. Her insanda kalıcılk süresi farklı olmakla birlikte ortalama 4-6 ay boyunca etkisini koruyor. Yüz kaslarını, mimiklerini çok fazla kullanan kişilerde uygulamanın kalıcılığı azalıyor. Hastanın yaş fakötörü de kalıcılık konusunda önemli bir faktör. Yaş ne kadar gençse uygulama aralığı ortalama 4 ay gibi bir süre, orta yaşlarda ise uygulama aralığı 6 ay, ileri yaşlarda ise 8 ay kadar uzayabiliyor.
HAMİLELİKTE BOTOKS YAPTIRILIR MI?
Hamilelikte botoks yaptırmak istiyorsanız, Fetüs gelişiminin çok kritik aşamalardan geçtiği, oldukça önemli olan ilk 3 aylık sürede tedbirli olmalısınız. Botoksla ilgili bir diğer endişe ise, doğum sırasında oluşan komplikasyon riskinin artmasıdır. Komplikasyon riskini artırıp artırmadığına dair bir kanıt olmasa da tedbirli olmak amaçlı hamilelikte botoks yaptırmamanızda fayda var.
Botoks, özellikle yüz bölgesindeki ince çizgi ve kırışıklıkları hedefleyen bir uygulamadır. Yüz kaslarını geçici olarak gevşeten botoks enjeksiyonları, ciltteki kırışıklıkların görünümünü azaltır ve daha genç bir görünüm sağlar. Mimiklerimizle ortaya çıkan dinamik kırışıklıklar, zamanla kalıcı hale gelebilir. Botoks enjeksiyonları bu tür çizgilerin oluşmasını önlemek veya hafifletmek için kullanılır.