Boşanmayın, burnunuza tuzlu su çekin! Horlamaya kesin çözüm bu kadar basitmiş. Horlamaya ne iyi gelir? Horlamaya ne iyi gelir? Horlamaya çözüm

Horlama yüzünden boşanmayın, çözümü var! Türkiye’de 20 milyondan fazla insanın sorunu olan horlamanın çok basit tedavi yöntemleri de var. Üstelik doğal ve bitkisel. Nane yağı, altınmühür bitkisi, Çemen otu, Okalliptus bunlardan bir kaçı. Aynı zamanda evde yapacağınız saf zeytinyağlı, tuzlu ve adaçayı kürü de horlamaya karşı bire bir. İşte size horlamanızı kesecek, evliliğinizi kurtaracak doğal çözümler.

Horlama sorunu Türkiye’de yaygın bir hastalık. İstatistiklere baktığımızda Türkiye’de en az 20 milyon kişinin horlama sorunu var. Horlama, hava yolunun kısmen tıkanması, boğaz yapısının genişlemesi ya da kasların gevşemesiyle oluşur. Hava yolu tıkalı olduğu ve rahat nefes alınmadığı için, nefes almaya çalışırken boğazda meydana gelen titreşim de horlamayı oluşturur.

Yapılan bir araştırma Türkiye’de horlamanın oldukça yaygın olduğunu gösteriyor. Türkiye’de her dört kişiden biri yani 20 milyonun üstündeki nüfusun horlama sorunu var. Ve bunun büyük çoğunluğunu da erkekler oluşturuyor. Horlayan erkek sayısı kadınların üç katı neredeyse. Erkeklerin fazla olması sebebi ise obezite ve boyun-karın bölgesinde yağlanmanın etkisi. Alkol ve sigara da horlamayı artıran unsurlardan biri. Hareketsiz yaşam yine horlamanın sebeplerinden. Horlama ile birlikte uyku apnesi görülme olasılığı ise bu nüfusun yüzde 10’unu oluşturuyor. Horlayan kişiler nadiren de olsa tedavi görüyor ve tedavi görmek isteyen insanların sayısı oldukça az.

Evliliklerin düşmanı!

Horlama bazen boşanmaların bile gerekçeli sebebi olabiliyor. Aynı zamanda iyi uyku alamama, motivasyon eksikliği ve dikkat dağınıklığı yaptığı gibi, ilerde kronik rahatsızlıklar yaratması da muhtemel. Özellikle apne varsa kalp krizi riskini doğurabiliyor. Bu yüzden ciddi horlamaların tedavi edilmesi gerektiği konusunda uzmanlar hemfikir.

Horlamanın sebepleri

Horlamanın sebeplerine bakıldığında ise aşırı kilo, çenenin normalden daha geriye doğru olması, küçük dilin büyük ya da sarkık olması, bademcik, geniz eti, burunda eğrilik, burun etinin büyümesi, sırt üstü yatma ve aşırı alkol ve sigara olarak gösterilebiliyor.

Horlama aslında tedavi edilebilen bir hastalık. Uyku merkezlerindeki yapılan testler sonucunda sizin için sorun teşkil eden durum bulunuyor ve ona göre bir tedavi uygulanıyor. Ama doktorlar bitkisel çözümlerin de horlamaya karşı iyi geldiğini savunuyor ve bazı bitkilerin kullanılmasını öneriyor.

Horlamaya karşı bitkisel çözüm

Nane yağı ve altınmühür: Aktarlarda bulunan nane yağı, sinüslerin açılmasına ve burun nefes yollarının rahatlamasına yol açar. Güçlü bir balgam söktürücü aynı zamanda. Altınmühür bitkisi ise göğüsteki sıkışıklığı rahatlatan özel bir bitkidir. Soğuk algınlığı ve alerji gibi hastalıklara iyi gelen altınmühür bitkisi doğal antibiyotik ve bağışıklık sistemi güçlendirici olarak kullanılır.

C Vitamini: Bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi aynı zamanda sağlıklı bir solumun sistemi tamircisidir. Sinüslerin tıkanması ile horlama problemi ortaya çıkar. Çünkü sinüslerin dolması rahat nefes almayı engeller. C Vitamini tüketimi sinüslerin temizlenmesinde etkilidir. Böylelikle horlama problemi azalmış olur.

Çemen otu: Çemen otu sindirim sistemini rahatlatır ve midedeki fazla asit miktarını azaltır. Çemen otu uyku apnesi sorununa da iyi gelen önemli bir bitkidir.

Okalliptus: Okaliptüs yağının yüksek oranda antioksidan ve ağrı kesici özelliği vardır. Kaynamış suya birkaç damla okaliptüs yağı koyup buharı içinize çektiğinizde horlamadan rahat bir uyku uyuyabilirsiniz.

Bitkisel karışım tarifleri

Ada Çayı Kürü: Orta boyuttaki bir cezvenin içerisine 1 su bardağı su ve 3-4 yaprak kadar adaçayı yaprağını atın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra hazırladığınız karışımı demlenmeye bırakın. Demlenen karışımın içerisine 1 çay kaşığı kaya tuzu ve 1 çay kaşığı karbonat koyup karıştırın. Hazırladığınız bu kürü her gün günde iki kez burun damlası olarak birer damla olarak kullanın.

Tuzlu Su Kürü:  1 çay kaşığının ucu kadar miktarda tuzu yarım su bardağı kaynar su ile karıştırıp homojen bir karışım elde edin. Elde ettiğiniz karışımı soğuttuktan sonra boş bir burun spreyi şişesinin içerisine doldurun. Doğal burun spreyinizi günde 2 kez olmak üzere burun deliklerinize sıkarak kullanabilirsiniz.

Saf Zeytinyağı Kürü: Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı zeytinyağı koyun. Birazda taze zencefil kökü ekleyin. Uyumadan önce bu karışımı içerseniz rahat bir uyku uyuyabilirsiniz.

Narin'i ilk mısır tarlasına gömmüşler Hakim Ziyech'in, Galatasaray'da kredisi tükendi Kayseri'de feci kaza! 5 ölü, 7 yaralı Narin Güran cinayetinde yeni gelişme Beşiktaş iki farklı üstünlüğünü koruyamadı Okullara kar tatili! Memurlar izinli sayılacak