Binance'da deprem. Binance CEO'su CZ istifa etti. 'Kara para' itirafı. Dudak uçuklatan ceza

Binance CEO'su CZ, kara para aklamanın önlenmesiyle ilgili cezai gereklilikleri ihlal etme suçunu kabul ederek görevinden istifa etti. Binance borsası 4.3 milyar dolar para cezasına çarptırıldı.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan rapora göre, Binance'ın kara para aklama, dolandırıcılık da dahil olmak üzere yıllarca süren suç faaliyetlerine ilişkin devam eden soruşturmanın kapanması için 4.3 milyar dolar talep edildi.

4.3 milyar dolarlık ödemenin yapılması halinde Binance ABD'de faaliyetlerine devam edebilecek.

Binance CEO'su Changpeng Zhao'nun (CZ) ABD'de cezai suçlamalarla karşı karşıya kalması da gündeme geldi. Binance ve Zhao'nun uzlaşmaya varıp varmayacağı bilinmiyor.

CZ, kara para aklamanın önlenmesiyle ilgili cezai gereklilikleri ihlal etme suçunu kabul ederek görevinden istifa etti.

Binance yaklaşık 5 yıldır ABD Adalet Bakanlığı'nın radarında...

Federal savcılar Binance'ın kara para aklamayı önleme politikaları ve CEO Changpeng Zhao'nun 2020 yılında yaptığı iç yazışmaları bakanlık tarafından talep edildiği öne sürülüyor.

SEC DAVA AÇMIŞTI

ABD’li düzenleyici kurumlar kripto para borsası Binance ve CEO’su Changpeng Zhao’ya “yalanlar ağı” işlettiği iddiasıyla dava açmıştı.

ABD’nin sermaye piyasaları düzenleme kurumu SEC Washington’da federal mahkemeye bulunduğu şikayet dosyasında Binance, Zhao ve ABD kripto para borsasına yönelik 13 suçlamada bulunmuştu.

SEC, Binance’in yapay işlem hacmi oluşturduğunu, müşterilerin parasını izinsiz kullandığını ve ABD vatandaşlarının platformu kullanmasını engelleyemediğini söylemişti.

Dün akşam, Binance'in ABD'de devam eden soruşturma ve davalarının sona erdirilmesi için 4 milyar doların üzerinde ceza ödemesi talep edildiği bildirilmişti.

Changpeng Zhao kimdir?

Binance, dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olarak bilinir ve şirketin CEO'su Changpeng Zhao'dur, genellikle CZ olarak anılır. CZ, kripto para dünyasında oldukça tanınmış bir figürdür ve Binance'in kurucusudur.

Changpeng Zhao'nun Kariyeri

Eğitim ve İlk Kariyeri: Changpeng Zhao, bilgisayar bilimleri alanında eğitim aldı. Kariyerine Tokyo'da bir yazılım geliştirici olarak başladı ve daha sonra New York'taki Bloomberg Tradebook'ta çalıştı.

Kripto Para Sektörüne Geçişi: CZ, kripto para sektörüne 2013 yılında giriş yaptı. İlk olarak Blockchain.info'da (şimdi Blockchain.com) ve daha sonra kripto para borsası OKCoin'de CTO olarak görev yaptı.

Binance'in Kuruluşu: CZ, 2017 yılında Binance'i kurdu. Binance, kısa sürede kullanıcı sayısı ve işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri haline geldi.

Mario Branco, Ansu Fati'yi Fenerbahçe'ye getirecek Okan Buruk, Hakim Ziyech'i kadrodan sildi Malatya depremini 15 gün önceden bildi Şiddetli deprem oldu! İşte hissedilen iller... İşte asgari ücrete zam senaryoları TFF'den, Altay'a üç puan silme cezası geliyor