Bilge Yılmaz kimdir. Ekonomist Bilge Yılmaz kaç yaşında. Bilge Yılmaz nereli. Bilge Yılmaz hayatı ve kariyeri

Bilge Yılmaz'ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Yükseköğrenimini Boğaziçi Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi'nde yapan Bilge Yılmaz 1998'de Wharton Okulu'nda ekonomi alanında akademisyenlik görevine başladı. 2021'de Türkiye'ye dönen Bilge Yılmaz 23 Aralık 2023'de İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı'na atandı. İşte Bilge Yılmaz hakkında detaylar.

Bilge Yılmaz'ın hayatı ve kariyeri hakkında araştırmalar hız kazandı. Türk ekonomist, mühendis, fizikçi, akademisyen ve siyasetçi olan Bilge Yılmaz 1968 doğumludur. 55 yaşındaki Bilge Yılmaz'ın annesi ressam, babası matematik öğretmeniydi.

İlkokula Ankara'da başlayan Bilge Yılmaz ilköğretimini İstanbul'da tamamladı. 1991'de Galatasaray futbol altyapı takımına seçildi ancak eğitimi yüzünden futbolu bırakmak zorunda kaldı.

İngilizce eğitim-öğretim yapması sebebiyle Kadıköy Anadolu Lisesi'nde başladı, daha sonra Nişantaşı Anadolu Lisesi'ne geçti.

Lisans eğitimini ise Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde aldı. Fizik alanında çift anadal yapan Yılmaz, iki daldaki eğitimini 1991 Temmuz ayında tamamlayarak 'mühendis' ve 'fizikçi' unvanlarını aldı.

Üniversite sırasında ekonomi bilimine ilgi duyan Yılmaz eğitimine, ABD'nin önde gelen eğitim kurumlarından olan Princeton Üniversitesi'nde iktisat alanında devam etti. Yüksek lisansı 1994'te, doktorasını ise 2000 yılında tamamladı.

Narin Güran'ın Katili Sürpriz İsim Çıktı Narin Güran cinayetinde diş izi raporu çıktı İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın ahırında yeni deliller Meteoroloji tarih verdi: Afrika sıcakları geliyor Kocasını başka bir kadınla böyle bastı Gram altın için 4500 TL tahmini!