Bartın'da korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi! Naci Görür'den ilk açıklama geldi

Bartın'ın Amasra içesinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada ise depremin 5.0 büyüklüğünde gerçekleştiği belirtildi. Deprem uzmanı Naci Görür'den depremle ilgili açıklama geldi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bartın'ın Amasra ilçesinde 4,8 büyüklüğünde büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 10:16'da meydana gelen depremin derinliği 9.33 kilometre olarak kaydedildi. Depremin İstanbul'dan da hissedildiği iddia edildi.  İlk gelen bilgilere göre deprem herhangi bir hasara neden olmadı.

KANDİLLİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ REVİZE ETTİ

Depremin büyüklüğünü ilk 4.9 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi, daha sonra düzenleme yaptı. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan son açıklamada ise depremin 5.0 büyüklüğünde gerçekleştiği belirtildi. Depremin derinliğini 7.5 kilometre olarak kaydedildi.

NACİ GÖRÜR'DEN İLK AÇIKLAMA 

Prof. Dr. Naci Görür, Bartın'da meydana gelen depremin ardından açıklama yaptı. Sosyal meyda hesabından paylaşım yapan Görür, "Karadeniz’de 5,0 deprem oldu. Deprem Batı Karadeniz Havzasında ve kuzey Doruca orojeni üzerinde" dedi. 

Görür, burada kuzeydoğuya doğru uzanan horst ve grabenler bulunduğunu da ekledi.

KAYMAKAMDAN AÇIKLAMA GELDİ 

Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, "Şu ana kadar gelen bir ihbar yok. Araştırma ve incelemelerimiz sürüyor. Arazide olduğum için hissetmedim ama ilçe merkezinde hissedenler olmuş." dedi.

DEPREM UZMANI ERSOY: TEHLİKE BEKLEMİYORUM

Karadeniz’de şiddetli bir fay hattının olmadığını belirten deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Karadeniz deprem tarihinde çok fazla veriye sahip olduğumuz bir yer değil. Büyük bir tehlike beklemiyorum.” dedi. Ersoy, ayrıca tsunami riskinin de olmadığını belirtti.

Jose Mourinho, Oğuz Aydın'ı sildi attı Taklit-tağşiş ürünler listesi güncellendi Narin Güran cinayetinde kritik gelişme Başakşehir’de sokaktaki insanlara bıçaklı saldırı Balgamı ciğerden söküp atan doğal formül Mauro Icardi için River Plate iddiası