'Balyoz planı' kumpas davasında karar çıktı! Mehmet Baransu'ya 13 yıl hapis cezası, Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur'a 3 yıl 4 ay hapis

'Balyoz planı' davasında karar çıktı. Taraf Gazetesi çalışanlarından Mehmet Baransu'ya 13 yıl hapis cezası, Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur'a da 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Beraat kararıyla sonuçlanan “Balyoz planı” davasında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin tutuklu sanık Mehmet Baransu ile tutuksuz sanıklar Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur hakkında mahkeme kararını açıkladı.

Yaklaşık 6 yıl süren yargılama sonrası mahkeme sanık Mehmet Baransu'yu, “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin etmek” ve “devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama” suçlarından toplamda 13 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Tutuksuz sanıklar Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur ise, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin etmek” suçundan 3 yıl 4 Ay hapis cezasına çarptırıldı.

Narin cinayetinde cinsel ilişki iddiası! Dikkat! Bu ürünü sakın çocuklarınıza almayın! 7.7 büyüklüğündeki depremin korkunç görüntüleri Avcılar'daki vahşetin detayları ortaya çıktı! Yakalanmamak için evinden ormana tünel kazdı! Türkiye'deki Dev Banka 14 yıl Sonra El Değiştirdi