Bakanlıktan Köfteci Yusuf'a uygun fiyata 40 ton et satışı

Köfteci Yusuf domuz eti iddiası nedeniyle günlerce gündem olmuştu. Köfteci Yusuf'un iki firmasında domuz eti çıktığı Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesinde yer almıştı. Bu sefer Köfteci Yusuf Bakanlıktan aldığı uygun fiyatlı etle gündem oldu.

Ekim ayının ilk haftasında yayınlanan 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesi Türkiye'de kamuoyunu uzun süre meşgul ederken, listede en fazla tartışılan işletme Türkiye'nin birçok şehrinde restoran zincirleri bulunan Köfteci Yusuf olmuştu.

Firmanın Bursa'da bulunan şubesinde satılan et dönerin içerisinden domuz eti çıktığını açıklayan bakanlık haftalar süren bir tartışmanın fitilini ateşledi. Günlerce konuşuldu, eleştirenler de oldu, destek verenler de...

Vatandaşların daha uygun fiyatlı et tüketebilmeleri amacıyla zincir marketlere satış gerçekleştiren Et ve Süt Kurumu, Köfteci Yusuf'a 2 tır (yaklaşık 40 ton) et satışı gerçekleştirdi. Bu et satışı da sosyal medyada gündem oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, söz konusu uygulamanın 'fırsat eşitliği' ilkesine aykırı olduğunu belirterek, satış işleminin ifşa olmamak amacıyla gizli bir şekilde yürütüldüğünü öne sürdü.

'DÜN İTİBARSIZLAŞTIRDINIZ, BUGÜN İHYA ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ'

Köfteci Yusuf'a yapılan sevkiyatın 'arka kapılardan' sürdürüldüğünü aktaran Adem, Satış işlemlerinin Sakarya’dan Bursa’ya dolaylı yollarla yapılması, kimden neyi saklama çabasıdır? Eğer halkın kaynaklarını adil bir şekilde yönetemiyorsanız, bu kurumu kimlerin çıkarına çalıştırıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı şekilde faaliyetlerini yürüten Et ve Süt Kurumu'na şeffaflık çağrısında bulunan Adem, “Ama Tarım Bakanlığı, ne üreticiyi ne esnafı ne de tüketiciyi düşünüyor. Dün itibarsızlaştırdığınız bir firmayı bugün ihya etmeye çalışıyorsunuz. Bu milletin çiftçisine, esnafına ve halkına verecek hiçbir şeyiniz kalmadı” şeklinde konuştu.

SGK binlerce emekliliği iptal edecek! Galatasaray, Eyüpspor engelini rahat aştı Boyner'in vedasındaki görüntüler olay oldu Osimhen için yeni Manchester United iddiası Dikkat! İstanbul'a çok kötü geliyor Türkiye'nin en yaşanabilir 10 şehri belli oldu