Avrupa'da seçim depremi: İstifa kararı aldı

Avrupa Parlamentosu seçimleri birçok ülkede kritik kararlar alınmasına neden oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron erken seçim çağrısı yapmıştı Belçika Başbakanı De Croo da istifa edeceğini duyurdu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Fransa'da Macron'un ulusal meclisi feshedip erken seçim kararı almasının ardından, Belçika Başbakanı Alexander De Croo da yarın istifa edeceğini duyurdu.

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Avusturya'nın ardından Fransa'da da aşırı sağ partiler ilk sıraya yerleşti. Almanya'da da aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partisi'nin (AfD) ikinci sıraya yerleşmesi DE dikkati çekti.

AP seçimlerinde Fransız aşırı sağcı aday Jordan Bardella yüzde 32 Macron'un partisinin adayı Valerie Hayer yüzde 15,40 oy aldı. Fransız aşırı sağcı lider Marine Le Pen ise "AP seçimlerinin sonucu tarihi oldu" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da AP seçimlerinde ülkesinde aşırı sağın açık farkla ilk sırada çıkması üzerine parlamentoyu feshederek erken genel seçim kararı aldı.

Schalke 04, Sergen Yalçın'a teklif götürdü Garip filminin Fatoş'unu tanıyamayacaksınız! Ahu Tuğba'nın son yolculuğunda büyük vefasızlık! Usta oyuncular arasında gergin anlar! Kanseri metastaz yapan şarkıcıdan acı paylaşım... Benzin istasyonunda patlama: 10 ölü