AP, tartışmalı telif hakkı yasa tasarısını reddetti

İnternette telif hakları için AB'de kritik oylama bugün gerçekleşti.

İnternette telif hakları için AB'de kritik oylama bugün gerçekleşti. Dijital dünyayı yakından ilgilendiren yasa tasarısı Avrupa Parlamentosu tarafından oylandı ve reddedildi.



BirGün'de yer alan habere göre; Tartışma yaratan yasa tasarısı değişiklik önergeleri ile beraber eylül ayında AP'nin bir sonraki ana oturumunda tekrar oylanabilecek.



Yasa tasarısı artık Google gibi arama motorları veya Facebook gibi sosyal platformları haber portallarının içeriğini paylaşmak istediği takdirde bunun için bir lisans bedeli ödemek durumunda bırakacaktı. Birçok kişi bunun ifade ve haber alma özgürlüğünü kısıtlayabileceğinden endişe ediyordu.



Tartışmalarda taraf olanlar bu uygulama hayata geçmesi halinde tüm dijital platformlar kullanıcılarının sitelerine yükledikleri veya yayınladıkları içeriğin yasal olması ve bedelinin ödenmiş olması konusunda sorumlu olacaktı. Buna resim, video, kaynak kodu ve müzik de dahil olacak; ya gerekli ücretin ödenmiş olması istenecek ya da artık bu içerikler filtreden geçirilerek otomatik olarak sansürlenecekti.



'Geleneksel haberciliğin ayakta kalması için şart'



Geleneksel medya ve haberciliğin ayakta kalması için gerekli görüldüğü belirtilen bu uygulamalar AB'de hayata geçtiği takdirde küçük veya büyük tüm içerik üreticileri, sosyal platformlar ve kullanıcılar bundan etkilenecekti.



Paul McCartney AP'de reform paketinin arkasında durmaları için lobi faaliyeti yürütüyordu.


Jose Mourinho, Maximin'in ipini kesti 40 yaş küçük sevgilisi cinsel hayatını anlattı Emekliyi mest edecek miktar QNB'den geldi Emekliler rotasını DenizBank'a çevirecek Erdoğan pazartesi günü büyük müjdeyi duyuracak! Serdar Ortaç 10 milyon dolarlık evini satıyor