AÖL 3. DÖNEM SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI 2024: MEB AÖL (Açık Öğretim Lisesi) 3. dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde 3 oturum şeklinde Açık Öğretim Lisesi sınavı düzenlendi. Sınava katılan adaylar, "AÖL 3. dönem sınav sonucu sorgulama ekranı" şeklinde aramalar yapmaya başladı. MEB Açık Öğretim Liseleri 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. Dönem sınavları Ağustos ayında açıklanacaktı. Peki, MEB AÖL (Açık Öğretim Lisesi) 3. dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2023-2024 eğitim öğretim yılı 3. dönem sınavları 20-21 Temmuz tarihlerinde düzenlendi. Açık Lise sınavına katılım sağlayan adaylar Ağustos ayında açıklanması beklenen sonuçlar için https://aolweb.meb.gov.tr/ adresini ziyaret etmeye başladı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki, MEB AÖL (Açık Öğretim Lisesi) 3. dönem sınav sonuçları açıklandı mı? İşte detaylar...

AÖL 3. DÖNEM SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI 2024

AÖL 3. dönem sınav sonuçları, MEB'e bağlı Açık Öğretim Lisesi resmi sayfasından sorgulanabiliyor. Bunun için https://aolweb.meb.gov.tr/ adresinden sınav sonucunuzu öğrenci numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

MEB AÖL (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ) 3. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) AÖL sonuç duyuru ekranından yapılan açıklamada; 2023-2024 eğitim öğretim yılı AÖL 3. dönem sınav sonuçları açıklandığı bildirildi. AÖL 3. dönem sınav sonuçları 14 Ağustos 2024 tarihinde ilan edildi.

AÖL SINAVDEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Açık Lise sınavlarında, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Sınav değerlendirmesi her ders için ayrı olmak üzere 100 tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.
Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.
Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

İTİRAZ SÜRECİ HAKKINDA

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır. İtirazlar ile ilgili detaylı bilgiye https://eitiraz.meb.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Sınavlarla ilgili olarak yapılacak tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ilan ettiği esaslara göre yapılacaktır.

Bebekleri öldüren çete olayında yeni gelişme! Lucas Torreira adım adım Boca Juniors'a Elif Karaarslan'dan yine iddialı poz Asgari ücrette masadaki ilk rakam belli oldu Fenerbahçe Beko-Maccabi maçıyla ilgili flaş karar Bu besinler tansiyon hapı kadar etkiliymiş