AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? Açık Öğretim Lisesi sınav soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları 20 Temmuz'da başladı. 21 Temmuz'da da düzenlenecek olan AÖL sınavının sonuçları için bekleyiş sürüyor. Adaylar, "AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Açık Öğretim Lisesi sınav soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar...

AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? 20-21 Temmuz 2024 tarihlerine denk gelen Açık Lise sınavına binlerce aday başvurdu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği sınav, 3 oturum şeklinde düzenleniyor. MEB'in resmi sitesinde sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih açıklandı. Peki, Açık Öğretim Lisesi sınav soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

AÖL 3. DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024?

2024 AÖL 3. dönem sınavları 20-21 Temmuz tarihlerine denk geliyor. Açık Öğretim Lise sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre; 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak. Adaylar sonuçlara https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden erişebilecek.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ SINAV SONUÇLARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Açık Öğretim Lisesi sınav soruları ve cevap anahtarı, 21 Temmuz 2024 tarihinden sonra http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr adreslerinden yayımlanması bekleniyor.

AÖL SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup sınav puanı hesaplanmasında [Puan = (Doğru cevap sayısı / Soru sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar sınav puanı hesaplamasında değerlendirmeye alınmayacaktır. Puan hesaplaması, puanın en yakın tam sayıya matematiksel olarak yuvarlanmasıyla yapılacak.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecek.

AÖL 3. DÖNEM SINAV TARİHLERİ

  • AÖL 1. Oturum; 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 10.00
  • AÖL 2. Oturum; 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.00
  • AÖL 3. Oturum; 21 Temmuz 2024 Pazar günü Türkiye saati ile 10.00

AÇIK LİSE SINIF GEÇMEK İÇİN KAÇ KREDİ OLMALI?

Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır.

Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.(18 yaşından gün alan öğrenciler 5 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.) Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler.

Açık Öğretim Lisesinde Örgün eğitimde bulunan sınıfların karşılığı şu şekildedir;

  • Lise 1. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. ve 2. dönemdir.
  • Lise 2. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 3. ve 4. dönemdir.
  • Lise 3. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 5 ve 6. dönemdir.
  • Lise 4. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 7. ve 8. dönemdir.
Narin Güran soruşturmasında sıcak gelişme! Ünlü oyuncu evinde ölü bulundu Galatasaray'ın yeni hedefi Gonçalo Guedes Fatih Terim sorusu sosyal medyayı ikiye böldü 5 büyüklüğünde deprem! Kandilli: 3.3 büyüklüğünde bir deprem oldu