Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı seçiliyor: Zühtü Arslan'ın 12 yıllık görev süresi 20 Nisan'da doluyor

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan 12 yıllık görevini devrediyor. 21 Mart'ta Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanının belirlenmesi için seçime gidiliyor.

Kaynak: İHA

Anayasa Mahkemesinde yarın yapılacak seçimin ardından yeni başkan belli olacak.

AYM’de Başkan Zühtü Arslan'ın Yüksek Mahkemedeki 12 yıllık görev süresi 20 Nisan'da dolacak. Bu nedenle AYM'deki başkanlık seçimi süreci 20 Şubat'ta başlamıştı. Bu kapsamda 21 Mart'ta, AYM'nin yeni başkanını belirlemek için seçim yapılacak. Seçimde, görev süresinin dolacak olması nedeniyle Arslan aday olamayacak ancak oy kullanabilecek.

4 YILLIĞINA SEÇİLECEK

Yüksek Mahkemenin diğer üyeleri başkan adayı olabilecek. Genel Kurulda yapılacak seçimde 15 üyeden en az 8'inin oyunu alarak salt çoğunluğu sağlayan aday, 4 yıllığına AYM Başkanlığı görevini üstlenecek. Hiçbir üyenin yeterli çoğunluğu sağlayamaması halinde ise seçimlere devam edilecek.

Napoli'den, Oğuz Aydın'a 20 milyon Euro'luk teklif Telefonunuzda o uygulamalar varsa dikkat Uludağ’da Kervansaray Otel'de yangın Pikachu polisle beraber poz verdi Dikkat! Bu ürünü sakın çocuklarınıza almayın! 7.7 büyüklüğündeki depremin korkunç görüntüleri