Aman dikkat herkesin banyosunda var: Kulak çöpü kullananlar tehlike çanları sizin için çalıyor. Kulak çöpü zararlı mı?

Kulak çöpü veya kulak çubuğu kullanmanın ciddi zararları ortaya çıktı. Kulağı temizlediğini düşünülen kulak çöpünün bu zararlı etkilerini öğrendikten sonra bir daha asla kullanmayacaksınız. İşte kulak çöpünün ciddi etkileri

Kulak çöpü veya kulak çubuğu, her evde bulunan eşyalardan biridir. Kulak çöpleri genellikle kulakta biriken kirler için kullanılır.

Ancak kulaktan gelen bu sıvının kulakta olması gereken sıvı olduğu uzmanlarca açıklandı. Buna rağmen kulağı kulak çöpü ile temizlemek, en yaygın hatalardan biri.

Kulağımız aslında her banyodan sonra bir sıvı dışarı atar. Sağlıklı bir kulak, bu kulak kirini dışarı atmış olur.

Kulaklarınızı zararlı etkenlerden korumak ve kulak sağlığınızı bozmamak adına kulak çöpünü sakın kullanmayın.

İşte kulak çöpünün zararları...

KULAK ÇÖPÜ KULLANMAYIN!

Prof. Dr. Cem Uzun'un yaptığı açıklamalara göre kulak çöpü kullanmak, kulak kirini daha da derine itiyor.

Kulakta oluşan sıvının aslında kir olmadığını dile getiren Uzun, kulaktaki sıvının kulağı enfeksiyonlardan ve bakterilerden koruduğunu belirtiyor.

Bu nedenle kulak çöpü, uzmanlar tarafından asla önerilmiyor. Öte yandan Kulak, Burun ve Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Hakkı Caner İnan'a göre kulaktaki sıvının, ince bir bezle silinmesi gerekiyor.

Kulak çöpü kullanmak, kulak sağlığına yönelik birtakım riskler taşıyor. Kulak çöpü, kulak kanalını temizleme amacıyla kullanılsa da aslında kulak kanalındaki kiri dışarı itmek yerine daha da içeri itiyor.

Bu, kulak kanalında kükürt birikimine yol açar ve bu da ne yazık ki kulak tıkanıklığına neden olur.

Ayrıca kulak çöpü yanlış kullanıldığında kulak içinde tahrişe, çizilmelere ve hatta enfeksiyonlara yol açar.

Kulak çöpü kullanımının bir diğer yaygın riski, kulak çöpünün kulak zarına zarar verebilmesidir. Kulak zarının delinmesi, işitme kaybına, vertigoya (baş dönmesi) ve hatta kalıcı işitme sorunlarına neden olabilir.

Ayrıca kulak çöpü kullanımının kulak kanalını temizleme amacıyla yapılan işlemlerde ciddi hasarlara yol açabileceği unutulmamalıdır.

Özellikle kulak çöpünün derinlere itilmesi, kulak kanalında travmalara ve yaralanmalara sebep olur. Kulak çöpü kullanımı ayrıca kulak kaşıntısı ve alerjik reaksiyonlara da yol açar.

Kulak içinde kullanılan malzemeler, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir veya kulak içinde kaşıntı ve tahrişe sebep olabilir.

Bu 23 Belediyeye Kayyum mu Atanacak? TÜPRAŞ'ta şiddetli patlama oldu; 12 kişi yaralandı Arkadaşları Narin Güran'ın son anlarını anlattı Genç kadını arabasına çekip tecavüz etmeye çalıştı Bankalardan sıfır faizli kredi fırsatı! Kadınlar tuvaletinde gizli kamera skandalı