Ali Korkmaz davasında şoke eden iddia!
Ali İsmail`in dayak görüntülerini bilirkişi mi sildi?
Eskişehir'de 2 Haziran'da Gezi Parkı protestoları sırasında uğradığı saldırı sonucu 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın dövülme görüntülerinin olduğu Harman Fırını'nın güvenlik kamerası kayıtlarının fırın sahibi tarafından 2 kez silinmesinin yanı sıra bilirkişi olarak görevlendirilen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanı Serkan Uğurluoğlu tarafından da 2 kez silindiği öne sürüldü. Suçlamaları kabul etmeyen Serkan Uğurluoğlu, "Görüntü kayıtlarını silmem için bir neden yok" dedi.
Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak'taki Harman Ekmek Fırını'nın güvenlik kamerasının bilgisayar hard diski 7 Haziran tarihinde polise verildi. Polisler de hard diskini soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına teslim etti. Hard disk, 17 Haziran 2013 tarihinde bilirkişi olarak görevlendirilen Eskişehir ESOGÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na gönderildi. Burada yapılan çalışmanın ardından diskin içeriğinde herhangi bir veri tespit edilemediği savcılığa bildirildi. Cumhuriyet savcılığı hard diski bu kez Jandarma Kriminal Dairesi'ne gönderdi.
JANDARMA RAPORUNDA 4 KEZ SİLİNDİĞİ BELİRTİLİYOR
Jandarma kriminalde yapılan incelemede hard disk, polise teslim edilmeden 6 Haziran günü 2 kez format atılarak silindiği, ayrıca hard disk bilirkişide iken 21 Haziran Cuma ve 22 Haziran Cumartesi günleri de 2 kez daha silindiği belirtilerek 'Sabit diskin görüntü kayıt cihazı tarafından biçimlendirilmesi sonucu içeriğinde bulunan görüntü kayıtlarının silinme işlemlerinin yapıldığı tespit edilmiştir' denildi.
Jandarma Kriminal Dairesi, fırının silinen güvenlik kamerası görüntülerini açmasının ardından Ali İsmail Korkmaz'ın dövülme anının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler üzerine 1'i polis 5 kişi tutuklanırken, 3 polisin de tutuksuz yargılanması istendi. Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili tutuklanan özel halk otobüsü şoförü Serkan Kavak ise 19 gün kaldığı cezaevinden serbest bırakıldı.
TÜBİTAK'TAN 3 KONUDA GÖRÜŞ İSTENDİ
Korkmaz ailesinin avukatları, jandarma raporuna göre bilirkişide görüntülerin birer gün arayla 2 kez silinme olayının şüpheli bir durum yarattığını belirtti. Avukatlar, bilirkişide görüntü kayıtlarının silinme olayına inanmak istemediklerini söyleyerek bu konuda savcılığın TÜBİTAK'tan görüş istediğini açıkladılar. Savcılığın TÜBİTAK'a Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili olarak gönderdiği dosyadaki konu başlıkları arasında 'Harman Fırını'nın güvenlik kamerası görüntülerinde dövülen kişinin Ali İsmail Korkmaz olup olmadığı', 'Beşik Otel'in kayıp 74 saniyelik güvenlik kamerası görüntüsünün nasıl kaybolmuş olabileceği' ile 'Bilirkişide hard diskinin ne şekilde silinmiş olabileceği' konularında görüş istediği öğrenildi.
GÖRÜNTÜ KAYITLARINI SİLMEM İÇİN BİR NEDENİM YOK
ESOGÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Serkan Uğurluoğlu, fırının güvenlik kamerası hard diskinin Korkmaz ailesinin talebi üzerine cumhuriyet savcılığı tarafından bilirkişi olarak kendilerine gönderildiği söyledi. Görüntüleri açmak için hafta sonları da uğraş verdiklerini, ancak açmayı başaramadıklarını anlatan Uğurluoğlu, diskin Jandarma Kriminale gönderilmesi için kendisinin öneride bulunduğu belirtti. Uğurluoğlu şöyle konuştu: "Kesinlikle hard diskteki kayıtları silmek amacıyla format atmadık. Bizim görüntüyü açabilmek için kullandığımız özel program böyle bir işlem yapmış olabilir. Ancak bu veriyi tamamen ortadan kaldırmak demek değildir. Ben bu işin uzmanıyım. Silmek istesem bir daha açılamayacak şekilde silebilirdim. Üniversitemizin imkanları görüntüleri açmak için yetersiz kaldığından dolayı hard diskin Ankara Jandarma Kriminale gönderilmesini isteyen kişi de benim. Jandarma Kriminalin gelişmiş teknolojik cihazları bulunuyor. Kasıtlı olarak kayıtları silme gibi böyle bir şey yapsam, orada açılacağını bile bile hard diski Jandarma Kriminaline gönderir miydim? Ayrıca benim silmem için hiçbir nedenim yok. Bu hard diski bizim tarafımızdan incelemesi talebi Korkmaz ailesinin avukatlarından geldi. Raporda belirtilen tarih ve saatler hard disk görüntüsünü açmak için çalışma yaptığım saatlerdir. Jandarma kriminalin benim henüz görmediğim raporunda, sabit diskin görüntü kayıt cihazı tarafından biçimlendirilmesi sonucu içeriğinde bulunan görüntü kayıtlarının silinmesi işlemini tespit edildiği söyleniyor. Bu tespit verileri yok etme olarak algılanmamalı. Bu programın özelliğinden kaynaklanan bir işlem olabilir. Jandarmanın da bu şekilde biçimlendirme işleminden bahsetmiş olduğunu sanıyorum." DHA