AK Partili Latif Aydemir skandal sözleri sonrası disipline sevk edildi. Kesin ihraç talebiyle karşı karşıya

AK Partili Meclis Üyesi Latif Aydemir, kadın cinayetlerine ilişkin kullandığı skandal ifadeler nedeniyle büyük tepki topladı. Tepki çeken bir açıklama da AK Partili Işıl İlgin Oktay'dan geldi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

İzmir'de AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir, "Hanımlarımızı kadınlarımızı tenzih ediyorum ama bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Aydemir'in söz konusu ifadeleri üzerine kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

Dağ, şunları paylaştı:

"Kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz ve kararlı bir mücadele vermek, asli sorumluluğumuzdur.

Bu bağlamda Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir’in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez.

Kadınlara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük mücadele veren bir parti olarak amasız fakatsız şiddete karşıyız.

Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir.

Şiddet, hiçbir hali ve şekliyle kabul edilemez."

'NEVROTİK FLÖRT' DEDİ

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin (İBB) AK Partili üyesi Işıl İlgin Oktay da İstanbul Surları'nda Semih Çelik'in İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i vahşice katletmesine ilişkin 'nevrotik flört ilişkisi' yorumu yaptı. 

İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasını savunan Işıl İlgin Oktay şu ifadeleri kullandı: İntihar eden fail sabıkasız olup hakkında ne başkası ne de rahmetli kızlarımız tarafından bir şikayet yapılmamış tedbir kararı alınmamış.

Failin madde bağımlısı, ruhsal problemlerinin olduğu hatta öldürülen evlatlarımızın nevrotik flört ilişkisinin olduğu soruşturma dosyasına girmiştir. Kadına yönelik şiddetle mücadele politikalarında İstanbul Sözleşmesi'nin  feshiyle kadına yönelik politikaların zedelendiği iddiası bu yüzden tamamen yanlıştır.

Ersin Destanoğlu, Beşiktaş'tan ayrılma kararı aldı Narin Güran cinayetinde 3 dakika sırrı... Okan Buruk'un yeni hedefi Ahmed Kutucu Tarla ortasındaki tabut ve çelenk tedirgin etti Güllü Erhan 140 kilodan 85 kiloya düştü Jose Mourinho'nun, Ryan Kent ile başı dertte