AK Parti'den kafa karıştıran "yeni çözüm süreci" açıklaması: Her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz

"Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" tartışmaları sürüyor. Tartışmalara AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala da katıldı. Ala'dan kafa karıştıran açıklama geldi. Çözüm sürecinin masada olmadığını dile getiren Ala "Her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz ki" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Partililer ile tokalaşması ve konuya ilişkin açıklamaları sonrasında başlayan "Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" tartışmaları sürüyor.

İktidarın yeni bir çözüm süreci başlatmaya hazırlandığı yönündeki iddialarla ilgili AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'dan kafa karıştıran açıklama geldi. 

Ala, "Çözüm süreci masamızda yok." ifadelerini kullandı. 

NTV'de yer alan habere göre, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ala, "Sorun da farklı sorunlara bulunacak çare de farklı. Her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz ki." dedi.

AK Parti'nin devrim niteliğinde reformlar yaptığını söyleyen Ala, "24 saat Kürtçe kanal yayın yapıyor. Bunlar aşıldı. O süreçlerin belli yerinde Ortadoğu tarumar oldu. Türkiye, o reformlarını yapmamış olsaydı Irak ve Suriye'ye döndürmek isteyen projelere yenilirdi." diye konuştu. 

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI 

Ala, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. 

"Masayı bir kuralım. Tartışmak, konuşmak ve bir araya gelmek için anlaşalım." ifadelerini kullanan Ala, "Orada herkes görüşünü söyleyecek." dedi. 

SİYASETTE NORMALLEŞME 

Ala, siyasette normalleşme adımlarına da diyalogların çok önemli olduğunu vurgulayarak "180 derece fikirler olsa da bunlar çok önemlidir." diye konuştu.

 "Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?" tartışmalarını başlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Partililer ile tokalaşması sırasında AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala da hemen Bahçeli'nin arkasında bulunuyordu.

Ala, 2012 yılında başlayıp 2015 biten çözüm süreci döneminde de dönemin İçişleri Bakanı olarak Dolmabahçe Sarayı’nda İmralı Heyetinde yer alan dönemin HDP milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, İdris Baluken katılmıştı. Görüşmenin ardından 10 maddelik mutabakat metni açıklanmıştı. 

Narin Güran cinayeti dilekçe hamlesi Bebekleri öldüren çete olayında yeni gelişme! Lucas Torreira adım adım Boca Juniors'a Elif Karaarslan'dan yine iddialı poz Umut Akyürek'in madde bağımlısı kızından paylaşım Asgari ücrette masadaki ilk rakam belli oldu