AK Parti MKYK'ya girememişti. Şamil Tayyar'dan çok sert paylaşım geldi yerel seçimler için uyardı

AK Parti olağan kongresini dün gerçekleştirdi. MKYK’da köklü bir değişiklik gerçekleşirken listeye giremeyen eski AK Partili Milletvekili Şamil Tayyar'dan çok konuşulacak paylaşım geldi. Benzer bir tepki eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan da geldi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongre'si sonrasında Merkez Karar Yönetim Kurulu'ndaki isimlerin çoğu değişti. Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda bulunan 75 kişiden 49'u yeni listeye giremedi.

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi dün Ankara Spor Salonu'na yapıldı. Erdoğan, kongrenin yapıldığı salona gelişinde eşi Emine Erdoğan ile partilileri selamladı. Erdoğan kongreden önce yaptığı konuşmada yeni yüzlere dikkat çekmişti.

Erdoğan, "Yeni bir döneme yepyeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nın siyasette öncesi olacak kurmay kadroyu delegelerimizin oylarıyla belirleyeceğiz. Yeni seslerle, yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz. Milli iradeye gölge düşürmedik" ifadelerini kullanmıştı.

AK PARTİ MKYK'DAKİ 75 İSİMDEN 49'U DEĞİŞTİ

Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda bulunan 75 kişiden 49'u yeni listeye giremedi.

Listeye giremeyenler arasında Binali Yıldırım, Şamil Tayyar, Özlem Zengin, Mücahit birinci ve Nurettin Canikli gibi önemli isimler de bulunuyor.

Şamil Tayyar'dan çok sert çıkış

AK PARTİ olağan kongresinde MKYK’daki yerini koruyamayan ve üstü çizilen eski Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, profilinden AK Parti’yi kaldırdı.

Tayyar konuyla ilgili paylaşımında da çok sert açıklama yaptı.

Tayyar, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Kongrenin ardından bir küçük tespit ve uyarı olarak kenarda dursun. Yeni politika, vizyon ve kadrolara dair değişim talebini, toplumsal ihtiyaçlar ve siyasal dinamikler şekillendirir. Bu gerçeklikten kopuk, iç iktidar hesabına dayalı keyfilik, karar alma sürecinde etkisi olmayan üç beş isimle sınırlı değişiklik, sadece değersiz istatistiki veridir, değişim değildir.

Ne var ki Cumhurbaşkanımızın azametini kendi gölgesi sananlar, Erdoğan sonrası hesaplarını ‘değişim' ambalajıyla sunuyor. Yozlaşmayı tetikleyen bu hizip, AK Parti'yi için için çürütüyor. Oy oranının yüzde 50'den 35'e inmesinin siyasi/sosyal sebeplerini üreten bu yoz akıl, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde de etkili olursa, telafisi güç siyasi hasar oluşabilir. Üzgünüm, bir ekip, cehenneme giden yolu iyi niyet taşlarıyla döşüyor.”

İkinci açıklama

Tayyar gelen eleştiriler üzerine bir açıklama daha yaptı:

İşte o açıklama:

Masum insanlar Gazze’de katledilirken parti içi meseleyi uzatmak niyetinde değilim ama kimi sakil ve sığ yorumları görünce tarihe not düşmek için son defa yazıyorum. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana partimin 22 yıldır yılmaz savunucusu oldum ve bundan hiç gocunmadım. İlk dönem gazeteci olarak dışarıdan destek verdim, 2011’den itibaren de içeriden mücadelemi sürdürdüm. Askeri vesayetle çarpıştık, sonrasında 7 Şubat MİT Operasyonu, Gezi olayları, 17/25 Aralık kalkışması ve 15 Temmuz hain işgal girişiminde, liderimiz ve partimizin siyasi varlığına yönelik suikast girişiminde hayatımız pahasına dik durduk.

Tüm saha araştırmalarında önde çıktığımız halde 2018 ve 2023 seçimlerinde listeye alınmadık, yine küsmedik, mücadelemizi sürdürdük. Tuhaftır, o dönem arazi olanlar, kendi özel hesaplarını görenler, koltuktan hiç inmeyenler, külfeti başkalarına yükleyip hep nimetlenenler bizi sadakat testine tabi tuttular. Artık yoruldum, o sebeple bu son kongre öncesi Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir’e yeni dönem görev almak istemediğimi söyledim, ayrıca Cumhurbaşkanımıza Hasan Doğan aracılığıyla ilettim.

Çünkü, sade üye sıfatımla parti içi tehlikeye dikkat çekerek, Cumhurbaşkanımızı uyarıp aktif siyaseti bırakmak istiyordum. Eğer görüşebilseydim olup bitenleri Cumhurbaşkanımıza doğrudan anlatmayı çok isterdim, olmadı. Onun için ‘üstünü çizdiler’, ‘MKYK’ya giremeyince ateş püskürdü’ gibi toksik yorumların bir hükmü yok.

Şamil Tayyar, siyaseten ikamesi kolay biri. Alırsınız, atarsınız, bu çok kolay ama tehdit büyük. Eğer parti içi grupların iktidar savaşı, partiyi aşağı çekiyor ve Cumhurbaşkanımıza zarar veriyorsa bu tehlike görmezlikten gelinemez. Telefonlarım kilitlendi, arayan arkadaşlarımızın hepsi hak verdi ve yaşananlardan çok üzgün. Hadiseyi örneklerle anlatsam belki daha iyi anlaşılacak ama partim zarar görsün istemem. Umarım, Cumhurbaşkanımız, daha şimdiden kendisinden sonrası için ‘liderlik’ hesabı yapan grupların kirli oyunlarını bozar.

Enes Güran'ın Ses kayıtları Ortaya Çıktı Derin yırtmaçlı sahne kıyafeti olay yarattı Okan Buruk'un özel isteği Michail Antonio Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme! Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek Restorandaki yangından acı haber geldi