Air India uçağı bomba tehdidi nedeniyle Kanada'ya acil iniş yaptı

Air India'ya ait uçak bomba tehdidi nedeniyle Kanada'da acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Kaynak: A.A

Hindistan hava yolu şirketi Air India'ya ait bir yolcu uçağı, ABD'ye seferi sırasında internet üzerinden yapılan bir "bomba tehdidi" nedeniyle Kanada'nın Iqaluit kentine acil iniş yaptı.

Air India tarafından yapılan açıklamaya göre, "AI127" sefer sayılı uçak, ABD'nin Chicago kentine gitmek üzere Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'den havalandı. Uçuş sırasında internet üzerinde yayılan bir bomba tehdidi nedeniyle uçak, güvenlik tedbirleri çerçevesinde Kanada'nın Iqaluit kentine yönlendirilerek acil iniş gerçekleştirdi.

Açıklamada, yalnızca Air India'nın değil, son günlerde diğer Hindistan merkezli hava yolu şirketlerinin de benzer tehditlerle karşılaştığı belirtildi. Yapılan incelemeler sonucu, bu tehditlerin sahte olduğunun ortaya çıktığı ifade edildi.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP), uçakta mürettebat dahil toplam 211 kişinin bulunduğunu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

ÇOK SAYIDA UÇUŞ TEHDİT ALDI

Hindistan'ın önde gelen televizyon kanallarından NDTV'nin haberine göre, son 48 saat içerisinde sahte bomba tehdidi alan Hindistan merkezli hava yolu şirketlerine ait on uçuşun bazıları iptal edildi, bazıları ise acil iniş yapmak zorunda kaldı.

HİNDİSTAN-KANADA GERGİNLİĞİ

Söz konusu tehditler, Kanada hükümetinin, Halistan Kurtuluş Gücü (KLF) yöneticisi Hardeep Singh Nijjar'ın öldürülmesiyle ilgili yürüttüğü soruşturma sırasında Hint diplomatlarını "ilgili kişiler" olarak tanımlamasının ardından yaşandı.

Hindistan hükümeti, soruşturmadaki iddiaları "akıl almaz" olarak niteleyip şiddetle reddederken, iki ülke karşılıklı olarak diplomatlarını sınır dışı etmişti. Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Hindistan'ı, Kanada topraklarında vatandaşlarına yönelik şiddet kampanyasını desteklemekle suçlamıştı.

Kanada ve Hindistan arasındaki diplomatik gerilim sürerken, sahte bomba tehditleri havacılık sektöründe endişe yaratıyor.

Bahar Candan: Ablam sevgilimle ilişki yaşıyor Tek yumrukla komalık etti Lapa Lapa Kar Yağışı Geliyor. Akıllara durgunluk veren kavga! Zenginliği en yakın zamanda tadacaklar Öğretmeni tarafından tecavüze uğradığını söyledi!