Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı 2024: 2 bin 390 sözleşmeli personel alımı ne zaman, başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere toplam 2 bin 390 sözleşmeli personel alımı yapılacak. 2024 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Başvurular, Cumhurbaşkanlığı Kariyer kapısı üzerinden alınacak. Adaylar, başvuru tarihlerini, şartlarını ve branşlarını araştırmaya başladı. Peki, 2 bin 390 sözleşmeli personel alımı ne zaman, başvuru şartları neler?

Resmi Gazete'de yayımlanan karar sonrasında, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı 2024" şeklinde araştırmalar başladı. Bakanlık bünyesinde görevlendirilmek üzere, 48 destek personeli (bakım personeli), 737 destek personeli (çocuk bakıcısı), 670 destek personeli (engelli bakıcısı), 935 destek personeli (yaşlı bakıcısı) olmak üzere toplam 2 bin 390 personel alımı yapılacak. Başvuru tarihleri belli oldu. Adaylar, arasında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden başvurularını yapmaya başladı. Peki, 2 bin 390 sözleşmeli personel alımı ne zaman, başvuru şartları neler? İşte detaylar...

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2024

Resmi Gazete'de, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilana göre, 'Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar' kapsamında KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Özel Nitelikler tablosunda belirtilen ünvan ve sayıda toplam 2 bin 390 sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapılacak.

2 BİN 390 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI NE ZAMAN, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvurular, 15-30 Ekim 2024 tarihleri arasında son gün saat 23.59’a kadar Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile giriş yapılarak alınacak.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU ESNASINDA İSTENEN BELGELER

a) Bir adet vesikalık fotoğraf, (Adayların fotoğrafı e-Devlet üzerinden otomatik yüklenecek olup, fotoğrafı yüklenmeyenlerin son 6 ay içinde, yüz tamamen görünür şekilde ön cepheden çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek nitelikte vesikalık fotoğrafını başvuru sırasında sisteme yüklemesi gerekmektedir.)

b) Adayların mezuniyet bilgileri Kariyer Kapısı sistemine otomatik yüklenecektir. Mezuniyet bilgileri otomatik yüklenmeyen adaylar diplomalarını beyan etmek zorunda olup; onaylı diploma örneği veya mezuniyet belgelerini manuel olarak Kariyer Kapısı sistemine yüklemeleri gerekmektedir. (Kariyer Kapısı Aday Kullanım Kılavuzunu inceleyerek başvurunuzda diplomanızı nasıl beyan edebileceğinizi görüntüleyebilirsiniz.)

Manuel olarak yüklenecek mezuniyet belgelerinin önlü/arkalı, onaylı, okunaklı ve tamamının görünür olması gerekmektedir. Belirtilen şekilde yüklemenin yapılması adayın sorumluluğundadır. Okunaklı olmayan ve ilgili alana yüklenmeyen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

c) Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların, diploma veya mezuniyet belgesi yerine “Denklik Gösterir Belgelerini” yüklemeleri gerekmektedir. Denklik Gösterir Belge alanına yüklenen diğer evraklar dikkate alınmayacaktır.

ç) Adres bildirimi, adli sicil ve askerlik durumuna ilişkin bilgiler sisteme otomatik yüklenecektir.

d) Adayların görevlerini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığını beyan etmeleri gerekmektedir.

e) Adayların son 1 yıl içerisinde 4/B sözleşmeli personel olarak hizmeti varsa hizmet bilgisini (e-Devletten veya SGK’dan alınmış SGK Hizmet Dökümü ya da çalışmış oldukları kurumdan almış oldukları belge) beyan etmeleri gerekmektedir.

f) Adayların başvuru işlemini tamamladıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri, kaydettikten sonra “Aday Başvuru Bilgileri” formunu yazdırmaları gerekmektedir.

Bahar Candan: Ablam sevgilimle ilişki yaşıyor Tek yumrukla komalık etti Lapa Lapa Kar Yağışı Geliyor. Akıllara durgunluk veren kavga! Zenginliği en yakın zamanda tadacaklar Öğretmeni tarafından tecavüze uğradığını söyledi!