Ağızda dağılıp gidiyor 10 dakikada hazır oluyor: Mantar kurabiye nasıl yapılır?

Çay saatlerine yakışacak ve yalnızca 10 dakikada hazır olacak mantar kurabiye hem görüntüsüyle hem kıvamıyla hem de lezzetiyle damakları çatlatacak. İşte mantar kurabiye tarifi

Çay saatlerinin yanına yakışan en lezzetli tatlar arasında, kurabiye tarifleri bulunur. Büyük küçük her yaştan insanın seveceği mantar kurabiye de bunlardan biridir.

Her evde bulunan malzemelerle pratik bir şekilde hazırlayacağınız mantar kurabiye, yeni favori kurabiyeniz olacak.

İşte mantar kurabiye tarifi...

MANTAR KURABİYE MALZEMELERİ

1 paket margarin (oda ısısında)
2 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
400 gram mısır nişastası
1, 5 çay bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için:

2 yemek kaşığı kakao

MANTAR KURABİYE TARİFİ

Yoğurma kabının içine margarini, pudra şekerini ve yumurtayı ilave edip mikserle çırpın. Daha sonra üzerine nişastayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip elinizle karıştırın.

Ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır. Daha sonra üzerine kontrollü olarak unu ilave edin. Unun kalitesine göre miktar değişebileceğinden, kontrollü olarak ekleyin.

Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve kurabiyeleri dizin.

Daha sonra ayrı bir kabın içine kakaoyu ilave edin. Soda şişesinin ağzını kakaoya batırın ve kurabiyelerin üzerine bastırın.

Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar, beyaz kalacak şekilde pişirin. Afiyet olsun!

Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Gülen'in ölümünü hangi gazete nasıl gördü? Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!