Adana'da mavi dil hastalığı alarmı: Mahalle karantinaya alındı

Adana'daki bir mahalle, hayvanlarda görülen mavi dil hastalığı nedeniyle karantina altına alındı.

Kaynak: DHA

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde bir mahalle hayvanlarda görülen mavi dil hastalığı sebebiyle karantina altına alındı.

İmamoğlu İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yazıtepe Mahallesi, hayvanlarda görülen mavi dil hastalığı nedeni ile karantina kararı alındı. Yazıtepe Mahallesi yakınında bulunan mahallelere karantina boyunca hayvan giriş çıkışları yasaklandı. Mahallede dezenfeksiyon, çevresel ilaçlama ve gerekli eğitim çalışmaları yapıldı” denildi.

MAVİ DİL HASTALIĞI NEDİR?

Mavi dil hastalığı, hayvanlarda görülen viral bir enfeksiyondur. "Bluetongue virus" (BTV) adlı virüs tarafından oluşturulur ve genellikle Culicoides sinekleri aracılığıyla bulaşır. Hastalık, özellikle koyun, keçi ve sığır gibi yünlü hayvanları etkiler.

Belirtileri arasında yüksek ateş, ağız ve dilde mavi renk değişikliği, yüz ödemi ve iştahsızlık yer alır. Kesin bir tedavisi yoktur, ancak aşılarla önlenebiliyor.

Galatasaray ile Muslera'nın yolları ayrılıyor Ali Koç, Arda Güler'i geri getiriyor Bakanlıktan Köfteci Yusuf İle İlgili Açıklama Narin Güran dosyasındaki sır perdesi aralandı Sinopspor-Altınordu maçında tam 10 gol! Salça diye neler yemişiz! Bakanlıktan yeni liste