Aç karnına mı yoksa tok karnına mı uyumak daha faydalı? Bilim bu soruyu yanıtladı

Herkesin merak ettiği o soru, bilim tarafından yanıt buldu. Aç karnına mı yoksa tok karnına mı uyumanın, sağlığımız için hangisinin daha faydalı olduğu ortaya çıktı. Gece uyumadan önce bu habere kulak verin...

Birçok insan yatma vaktine yakın çok aç hissetme eğilimindedir ve bu da daha fazla yemek yeme istemelerine neden olur. 

Ancak aç olarak yatağa girmek, yatma saatine çok yakın bir zamanda yemek yemekten daha sağlıklı kabul edilir.

Yatmadan hemen önce yemek yemek veya geç bir akşam yemeği yemek, vücut kitle indeksinin artmasına, hazımsızlığa veya uykusuzluğa yol açabilir. 

Yatma saatine yakın yenildiğinde artan kalori alımı aşırı kiloya yol açabilir. Vücudun melatonin ürettiği zamana yakın yemek yemek (uykudan birkaç saat önce gerçekleşir) aşırı yağ yüzdesini artırabilir.

Yatmadan hemen önce yemek yemenin sonuçları olabilir. Yemek yedikten sonra vücudunuzun yiyecekleri midenizden ince bağırsağınıza taşıması birkaç saat sürer.

Yatmadan önce yemek yemek uykuya dalmayı zorlaştırabilir ve ayrıca gece mide ekşimesini tetikleyebilir. 

YATMADAN NE KADAR SAAT ÖNCE YEMEK YENMELİ?

Yatağa girmeden en az 4 saat önce yemek yemek, daha sağlıklı bir vücuda sahip olmanızı ve daha bir rahat bir uyku çekmenizi sağlayacak.

YATMADAN  ÖNCE AÇLIK HİSSİNİ NASIL ÖNLERİZ?

Günlük kalori alımınızı belirlemek etkili olabilir. Porsiyonu bir güne bölebilir ve yatmadan önce iyi yemeyi planlayabilirsiniz. 

Ortalama olarak, bir yetişkinin diyeti günde 2.000 kaloriden oluşur. Günün belirli saatlerinde yemek yemek de etkilidir. 

Gün boyunca 3 ana öğünle tutarlı olmalı ve gerektiğinde bazı sağlıklı atıştırmalıklar ekleyebilirsiniz. 

Çeşitli yiyecekler yiyebilirsiniz. Sebzeler, meyveler, protein, az yağlı süt ürünleri ve tam tahıllar dahil olmak üzere günlük diyetinize çeşitli yiyecekler eklemelisiniz. 

Akşam yemeğinde daha fazla protein ve lifli yiyecek tüketebilirsiniz. Bu iki besin maddesi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olacak ve böylece yatmadan önce açlık hissini önleyecektir. 

Çok fazla sağlıksız yiyecek yemekten kaçınmalısınız. İdeal olarak, tuz, rafine şeker ve doymuş yağ oranı yüksek yiyecekleri tüketmekten kaçınmalısınız. 

Akşam yemeğini atlamayı ihmal etmeyin ve yatmadan önce midenizin dolu olmamasına mutlaka dikkat edin. 

AÇ KARNINA UYUMANIN FAYDALARI

Aç karnına uyumak, karın içi yağlanmayı önler. Özellikle göbek bölgesindeki yağ dokuları hastalıkların habercisi ve tetikleyicisi olabilir. 

Geceleri yiyecek tüketimini sınırlamak ve salınan insülin seviyelerini düşürmek, organların etrafındaki yağları da azaltır.

Özellikle geceleri hafif bir açlıkla, tokluk hissi olmadan uyumak, depolanan glikojen ve yağların azalmasına neden olur, bu da kilo kaybını destekler. 

Vücudumuz bu sırada enerji için kan yağlarını, yani trigliseritleri kullanır. Aç karnına uyumak ayrıca, zamanla organ yağlarının birikmesini önlediği, kilo kaybına neden olduğu ve kötü kolesterolü (LDL) ve trigliseritleri (kan yağları) azalttığı için kalp hastalığı riskini de azaltır.

Beyin sağlığında önemli rol oynayan BDNF (Beyin kaynaklı nörotrofik faktör), aç karnına uyurken çok daha iyi işlev görür. 

Öğrenmeyi, hafızayı ve sağlıklı bir sinir sistemini destekleyen bu protein, genel sağlık için çok önemlidir. Başka bir deyişle, açlık beyin sağlığımızı korumada da bir avantaj sağlar.

İslam Memiş Uyardı: Uzak Durun Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!