Aç karnına kahve içmenin bilinmeyen zararı ortaya çıktı. Aç karnına kahve içmenin zararları nedir?
Pek çok insanın güne başlarken yaptığı ilk şey, sıcak bir fincan kahveye sarılmak oluyor. Ama bu alışkanlık ne yazık ki sağlığımız üzerinde ciddi tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bundan sonra aç karnına sakın kahve içmeyin! İşte aç karnına kahve içmenin zararları
Kahve, ülkemizde en çok sevilen ve en çok tüketilen içeceklerden biridir. En güzel sohbetlere eşlik eden kahve kimi insan için güne başlarken olmazsa olmazı arasında yer alır.
Kimi insan için kahve içmenin zamanı olmasa da aslında kahvenin güçlü faydalarından yararlanmak için doğru zaman aralığında tüketmek gerekir.
Bir fincan kahvenin çok güçlü faydaları vardır. Kahvenin ömrü uzattığına, kalp hastalıklarına iyi geldiğine, Alzheimer hastalığına ve hatta kanserden korunma gibi sağlık üzerindeki olumlu etkilerini doğrulayan birçok çalışma vardır.
Ancak sabahları ilk iş olarak kahve içmek faydadan çok zarara yol açabilir. Aç karnına kahve içmenin bu zararlarını öğrendikten sonra bir daha sabahları ağzınıza sürmeyeceksiniz.
İşte aç karnına içilen kahvenin zararları...
AÇ KARNINA KAHVE İÇMENİN ZARARLARI
Kahvenin sağlık açısından tonlarca faydası olduğu doğru olsa da ve onu günlük rutininize dahil etmekte yanlış bir şey olmasa da önemli olan sadece miktarı ve zamanlamasıdır.
Aç karnına kahve içmek, sindirim sisteminize ciddi zararlar verebilir. Bu kafeinli içecek midede asit üretimine neden olabilir. Bu da mide zarına zarar verebilir ve hatta hazımsızlığa ve mide yanmasına neden olabilir.
Sabahları sade kahve içmek, mide asidin artırabilir. Ancak hafif şekerli ve sütlü kahve içiyorsanız o kadar da kötü olmayabilir. Ancak sınırlı miktarda tüketmelisiniz.
Aç karnına kahve içmek aynı zamanda kortizolü artırır. Bu da yumurtlamayı, kiloyu ve hormonal dengeyi olumsuz yönde etkileyebilir.
Aç karnına kahve içmenin bir diğer zararı, kan şekeri dengesini bozduğudur. Aç karnına kahve içmek sizde gerginlik, titreme ve ruh hali değişiklikleri de dahil olmak üzere başka yoksunluk etkileri yaratabilir.
Aç karnına kahve içmek, enflamasyonu artırır. Vücuttaki oksidatif strese ve iltihaplanmaya tetikler.
Yorgunluk, cilt problemleri, diyabet ve bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi durumlar, iltihaplanma ile ilgili durumlardan sadece birkaçıdır.
KAHVE NE ZAMAN İÇİLMELİ?
Sağlığımız için güçlü faydalar sunan kahveyi kahvaltıdan sonra tüketmek gerekir. Bunun yanı sıra kahvenizi uyumadan birkaç saat önce içmenizde fayda var.