Abdullah Öcalan'ın Sesleneceği Tarihi Açıkladı. Gültan Kışanak Tarih Verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Öcalan için "Şayet tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun" sözleri konuşulmaya devam ediyor. Bahçeli'nin bu açıklamalarına ilişkin bir yorum da Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski milletvekili Gültan Kışanak'tan geldi. Kışanak, 29 Ekim tarihini işaret ederek dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün partisinin grup toplantısında  "Şayet tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun" sözleri ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında Bahçeli'nin açıklamalarına cevap vererek "Ben de el yükseltiyorum, Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum" dedi. 

"29 EKİM'DE ÖCALAN'IN SESİNİ DUYABİLİRİZ"

Devlet Bahçeli ve Özgür Özel'in ardından Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski milletvekili Gültan Kışanak'tan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Kışanak, 29 Ekim tarihini işaret ederek dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

Gültan Kışanak, "Ben de el yükselterek çağrıda bulunayım. Belki 29 Ekim Cumhuriyet'in ilan edilişinin yıldönümü vesilesiyle Öcalan'ın sesini duyabiliriz." dedi.

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'ye getirilirken he türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini ilan etsin. Bu çağrımı anlamayanlar, saptırmaya çalışanlar oldu. Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız. Yeni yüzyıl yeni hayat temelinde bagajları boşaltalım ve milli hedefleri birlikte yakalayalım.

ÖZGÜR ÖZEL'İN AÇIKLAMALARI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, Salı günü parti grup toplantısında aynı gün içinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamalarına dair yanıt verdi.

"Hodri meydan" diyerek Bahçeli'nin Öcalan'a Meclis'e gelerek örgüte silah bırakma çağrısı yapması çağrısına dair konuşan Özel, "Ben de el yükseltiyorum, Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum" ifadelerini dile getirdi.

Malatya'ya meydan okudu kavga yine orta çıktı! Real Madrid, Dortmund'u ikinci yarıda yıktı Antalyaspor'da ilk hedef Emre Belözoğlu Jose Mourinho'nun tazminat bedeli ortaya çıktı Bahçeli'nin Öcalan çıkışında kim, ne dedi? Bahçeli'nin yüzüğünün ve rozetinin şifresi...