35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını açıyor!

İstanbul Kitap Fuarı, 'Felsefe ve İnsan' temasıyla bu Cumartesi günü 35. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Kuruluşumuz TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenecek Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu Cumartesi günü-12 Kasım 2016- kapılarını otuz beşinci kez açmaya hazırlanıyor.



Onur Konuğu ülkenin Almanya olduğu, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarda, dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek.



Sözcüklerin Etkisi TÜYAP’ta



İstanbul Kitap Fuarı’na Onur Konuğu Almanya’dan 28 yayınevi katılırken fuarın ilk dört günü hem fuar salonlarında hem onur ülke standında 40 etkinlik gerçekleştirilecek. Sözcüklerin Etkisi-Worte Bewegen sloganıyla fuara konuk olan Almanya, modern Almanca edebiyatından önemli isimlerini konuk ederken futboldan, edebiyata; şiir dinletilerinden çocuk atölyelerine uzanan geniş bir yelpazede farklı başlıklar altında renkli ve çok kültürlü bir programla kitapseverleri karşılamaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Peter Schneider, Ilija Trojanow, Achim Wagner, Moritz Rinke, Canan Topçu, Matthias Göritz, Finn-Ole Heinrich, Olga Grjasnowa, Esmahan Aykol, Tobias Hülswitt, Jan Von Holleben, Judith Kuckart, Silke Scheuermann söyleşiler de yer alacak.



Kültür etkinliklerinin yanı sıra yayıncılık sektörünün profesyonellerine yönelik olarak 14 Kasım Pazartesi günü Türkiye ve Almanya Yayıncılar buluşması gerçekleşirken, aynı gün Almanya’da Yayıncılık Trendleri, Çocuk Yayıncılığı ve Okuma’nın Geleceği ve Bağımsız Yayıncılık üzerine paneller düzenlenecek. Uluslararası Salon’da yer alan Almanya standı fuarın ilk dört günü 12-15 Kasım 2016 tarihleri arasında ziyaret edilebilir. Okurlar, Almanca kitapları ise fuar süresince 2 nolu salonda yer alan Alman Kitabevi standında bulabilecekler.



Kitap Fuarı 35 Yaşında



TÜYAP tarafından ilki 1982 yılında 28 yayınevinin katılımıyla düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı, 800 katılımcısı ve yarım milyonu aşkın ziyaretçisiyle 35 yılı geride bırakmanın heyecanını yaşıyor. Bu kapsamda fuarın 35 yılı, yayıncılık ve kültür hayatında bu yılların izdüşümlerini “35 Yıl Panelleri” ile kutlamaya hazırlanıyor. Panellerde “TÜYAP Kitap Fuarının 35 Yılı ve Yayıncılığa Katkıları”, “Kent Fuarının Kentin Kültür Politikalarına Katkısı”, “35 Yılda Çocuk ve Gençlik Edebiyatının Gelişimi”, “Yazarlık Yolculuğunda İstanbul Kitap Fuarı ve Okurla Buluşma Mekanı Olarak Fuarlar" ele alınacak.



Felsefe ve İnsan



Bu yıl yayınevlerinin düzenlediği etkinliklerin yanı sıra fuar teması kapsamında Türkiye Felsefe Kurumu ve TÜYAP tarafından farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri programı oluşturuldu. Programda çocuklara ve gençlere yönelik “Eğitim Hakkı”, “Farklılıklar”, “Eleştirel Okuma ve Düşünme” üzerine atölye çalışmaları ve söyleşiler yer alıyor.



Felsefe teması kapsamında yurt dışından çocuk kitabı yazarları Brigitte Labbé ve Oscar Brenifier ise fuarın konukları arasında. Labbé, 18 Kasım Cuma ve 19 Kasım Cumartesi günü çocuklara ve ebeveynlere yönelik iki ayrı atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirecek. Oscar Brenefier ise 13 Kasım Pazar günü çocuklarla felsefe üzerine bir söyleşi düzenleyecek.



Uluslararası Konuklar TÜYAP’ta



İstanbul Kitap Fuarı etkinliklerde ve imza günlerinde 37 uluslararası konuk ağırlayacak. Türkiye’de okurlarının Dünyaya Kafa Tutan Köy kitabıyla tanıdığı Dan Hancox 12 Kasım Cumartesi günü Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu ile bir söyleşide yer alacak. Filozof ve yazar Wilhelm Schmid 12 Kasım Cumartesi günü Tanıl Bora ile son kitabı üzerine, 13 Kasım Pazar günü ise Betül Çotuksöken ile “Felsefe ve İnsan” üzerine söyleşecek. Siyaset bilimci Thomas Schmidinger 20 Kasım Pazar günü Yordam Kitap’ın paneline konuşmacı olarak katılacak. Pegasus Yayınları’nın yazarları Brezilya’dan fuara katılan Eduardo Spohr; gerilim yazarları Paul Cleave ve Wulf Dorn19 ve 20 Kasım tarihlerinde imza etkinliğinde okurlarıyla buluşacak. Şifa üzerine yazdığı kitaplarıyla tanınan Shaman Durek ise Mona Kitap tarafından düzenlenen söyleşi ile 19 Kasım Cumartesi günü okurlarıyla buluşacak.



Fuarın Sergileri



TÜYAP tarafından Onur Yazarı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin eserleri, yaşamından kesitler ve fotoğraf albümünden oluşan “İnatla ve Umutla, İnsan ve Değerli Peşinde İoanna Kuçuradi” sergisi fuar süresince üst kat fuayede ziyaret edilebilir. Fuarın bir diğer sergisi ise 5 nolu salonda yer alacak araştırmacı Atilla Oral’ın arşivinden şuana kadar yayınlanmamış fotoğraflardan oluşan “Mustafa Kemal Atatürk Fotoğraf Sergisi” olacak.



Ana temanın “Felsefe ve İnsan” onur yazarının ise Prof. Dr. İoanna Kuçuradi olan kitap fuarı, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen ve bu sene teması “Umulmadık Topraklar” olan ARTİST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştiriliyor.


BİM 29 Kasım Cuma 2024 indirim kataloğu yayımlandı Narin Güran cinayetinde katil belli oldu! Para çekme ve yatırma işlemleri değişiyor Teğmenler soruşturmasında görevden almalar Kayseri'de feci kaza! 5 ölü, 7 yaralı Narin Güran cinayetinde yeni gelişme