300 yıldır şifa dağıtıyor faydasını duyan bardak bardak içiyor: Rooibos çayı içmek neye iyi gelir?

Çeşit çeşit bitki çaylarının her biri, sağlığımıza ayrı faydalar sunar. Güçlü bileşenler içermesi nedeniyle 300 yıldır şifa dağıtan rooibos çayı da bunlardan biridir. İşte rooibos çayının sağlığımıza faydaları

Rooibos çayı, bir diğer adıyla "kırmızı çalı çayı", sağlığımız için önemli bileşenlere sahip en şifalı bitki çaylarından biridir.

Rooibos, vanilya aromasına yakın bir tada sahiptir ve içerisinde yüklü miktarda antioksidan özellikler ve flavonoidler barındırır.

Aspalathus linearis bitkisinin yapraklarından elde edilen rooibos çayı, tam 300 yıldır sağlık üzerinde önemli etkiler sağlar.

İşte rooibos çayının sağlığımıza etkileri...

ROOİBOS ÇAYININ FAYDALARI

Rooibos çayının en bilinen özelliklerinden biri, kafeinsiz olmasıdır. Rooibos çayının faydalarının başında, antioksidan özellikleri gelir.

Bol antioksidan içeren rooibos çayı, serbest radikallerin hücrelere zarar vermesini önler, oksidatif stresi azaltır, kanser riskini azaltır ve bazı kronik hastalıkların önüne geçer.

Rooibos çayı aynı zamanda kilo verme sürecini hızlandırır. Düşük kalorili bir çay olan rooibos, vücutta yeni yağ hücre oluşumunu durdurur ve metabolizmayı hızlandırır.

Rooibos çayı ayrıca kalp sağlığını da koruyup güçlendirir. Tam bir antioksian deposu olan rooibos, kolesterolü dengeleyerek kalbi koruma altına alır.

Faydaları saymakla bitmeyen rooibos çayı, şeker seviyelerinin normal aralıkta kalmasına yardımcı olarak diyabet yönetimine katkıda bulunur.

Rooibos çayı tüm bunları yanı sıra kemik sağlığını da koruyup güçlendirir. Bu çay kemik gücünü oluşturma ve sürdürme açısından fayda sağlar.

ROOİBOS ÇAYI TARİFİ

Öncelikle bir tencerede 3-4 su bardağı su kaynatın. Ardından içine 15 gram kadar rooibos çay yapraklarını ekleyin ve 5 dakika kadar daha kaynatın.

Ocağın altını kapatın ve çayı süzün. Dilerseniz içine 2 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın ve için. Afiyet olsun!

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Amca Salim Güran'dan flaş talep! Narin cinayetinde görüntüler ortaya çıktı Van Bronckhorst, Salih Uçan'ı gözden çıkardı TOKİ'den Yüzde 25 İndirim Kampanyası Görenler gözlerine inanamıyor! Dolar Almak Dolar Satmak İsteyenler Dikkat