2024 YÖKDİL/2 ne zaman, saat kaçta? ÖSYM YÖKDİL 2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yılda iki defa düzenlenen YÖKDİL sınavına sayılı günler kaldı. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 2024-YÖKDİL/2 başvuruları 25 Haziran-2 Temmuz 2024 tarihlerinde alındı. Geç başvurular ise 10 Temmuz'da başlayacak. Peki, 2024 YÖKDİL/2 ne zaman, saat kaçta? ÖSYM YÖKDİL 2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM sınav takvimi...

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın (YÖKDİL) ikincisi için bekleyiş başladı. ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'nden başvurularını tamamlayan adaylar, şimdi "2024 YÖKDİL/2 ne zaman, saat kaçta?" sorusuna yanıt arıyor. Söz konusu sınava; TUS, DUS,, lisansüstü eğitim ve doçentlik başvurusu yapmak isteyenler katılım sağlıyor. ÖSYM YÖKDİL 2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş yaparak erişebilecek.

2024 YÖKDİL/2 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

YÖKDİL/2 (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı), 11 Ağustos 2024 tarihinde saat 10:15'te düzenlenecek. Başvurular 25 Haziran-2 Temmuz 2024 tarihleri arasında, https://ais.osym.gov.tr/ adresinden tamamlandı.

YÖKDİL 2 için geç başvurular ise 10 Temmuz 2024 tarihinde alınacak. Başvurular bu tarihte saat 10:00'da başlayacak ve 23.59'da sona erecek.

YÖKDİL/2 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR 2024?

ÖSYM YÖKDİL/2 geç başvuru ücretini 735 TL olarak belirledi. Ödemeler, ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi'nden https://odeme.osym.gov.tr/ adresi üzerinden yapılabilecek.

ÖSYM YÖKDİL 2 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre YÖKDİL 2 sonuçları, ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden 29 Ağustos 2024 tarihinde ilan edilecek. Adaylar https://sonuc.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

YÖKDİL KAÇ SORU KAÇ DAKİKA?

3 saat (180 dakika) sürecek YÖKDİL 2 sınavında adaylara 80 soru sorulacak. Saat 10:00'dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak.

YÖKDİL 1 VE 2 FARKI NE?

Her iki sınavda da soru ve içerik yönünden farklılıklar bulunmuyor, dil seçeneğinde farklılık yer alıyor. YÖKDİL/1 sadece İngilizce ve Arapça için düzenlenirken; YÖKDİL/2 İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca için yapılıyor.

YÖKDİL SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

YÖKDİL sınav sonuçları 5 yıl geçerlidir. Puanınızı yükseltmek istiyorsanız tekrar sınava başvuru yapabilirsiniz. Öğretim üyeleri ve doçentlik başvurularında ise YÖKDİL puanının aynen YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) gibi belirli bir zaman sınırlaması bulunmuyor.

Narin Güran cinayetinde dikkat çeken detay! Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi Gülen'in ölümünü hangi gazete nasıl gördü? İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme