2011'de kanser oldu, iyileşti bu kez Parkinson'a yakalandı: Cilt kanserini yenen Nadia Dridi 9 yıldır Parkinson hastasıydı, onu da İstanbul'da gördüğü tedaviyle yendi

Tunus'ta yaşayan 58 yaşındaki Nadia Dridi 2011 yılında cilt kanserine yakalandı. Umudunu hiç yitirmeyen ve hastalıkla savaşan Nadia, kanseri yendi. Bir süre sonra ise Parkinson hastalığına yakalandı. 9 yıldır Parkinson hastası olan Nadia, İstanbul'da gördüğü tedavinin ardından bu hastalıkla da olan savaşını kazandı. Türk doktorlara teşekkür etti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Tunus’da yaşayan Nadia Dridi, 2011 yılında kanser olduğunu öğrendi. Tam kanseri yenmişken, Parkinson ile tanıştı. Hastalıklar ile hayatı tamamen değişti. Ebe olan Nadia Hanım, hastalık bulguları yüzünden günlük hayatında zorluk yaşıyor, bebeklere hayat verdiği ellerindeki titremeler yüzünden mesleğini yerine getirmekte güçlük çekiyordu.

Beyin pili tedavisi için soluğu İstanbul’da alan Dridi, Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER), Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh tarafından başarı ile gerçekleştirilen operasyon sonrası eski sağlıklı günlerine yeniden kavuştu.

2011 YILINDA HAYATI DEĞİŞTİ

Nadia Dridi’nin 2011 yılında cilt kanseri olduğunu öğrenmesi ile hayatındaki değişim başlamıştı. İki yıl boyunca mücadele ettiği kanseri yenmesinin ardından ise, sol elinde başlayan titremeler üzerine Parkinson olduğunu öğrendi. Parkinson hastalığı giderek ilerliyor, ilaç tedavisi yetersiz kalıyor, üstelik ilaç yan etkileri dolayısıyla istem dışı hareketler de yaşıyordu. Bütün bu hastalıklara rağmen Nadia Hanım, savaşmaktan ve mücadele etmekten hiç vazgeçmedi. Kanseri yendi, ardından Parkinson’a meydan okudu ve beyin pili tedavisi ile sosyal yaşamını geri kazandı. 

İLAÇ YAN ETKİLERİNİ DE YAŞADI

58 yaşındaki Nadia Dridi hastalık sürecini şu sözlerle anlattı: “9 yıldır Parkinson hastasıyım. Sol elimde titreme ile hastalık kendini gösterdi. Bir süre sonra ilaç yan etkileri de yaşamaya başladım. İlaçlarımı kullanınca titremelerim azalıyordu, ancak ilaç yan etkileri dolayısıyla istem dışı hareketler yaşıyordum. Hastalığıma rağmen bir süre çalışmaya devam ettim. Bu meslekte en önemli şey ellerdir.

Çalışırken sürekli ellerimde titremeler oluyordu. Bu durum beni çok etkiliyordu. Tedavi için İstanbul’a geldim. Gerekli değerlendirmeler sonucunda doktorum ameliyata uygun gördü ve beyin pili takıldı. Şu an gayet iyiyim. Artık rahatlıkla günlük işlerimi yapabiliyorum. Ülkeme dönünce bol bol spor yapmak istiyorum. Emekli olduğum için ebeliğe geri dönemem, ancak sosyal hayatıma kavuşabileceğim için çok mutluyum.” dedi.

3-3.5 SAAT SÜREN OPERASYON

Beyin pili ameliyatlarının hasta uyanık iken gerçekleştirildiğini ifade eden Doç. Dr. Ali Zırh, operasyon hakkında şu bilgileri verdi: "Yaklaşık 3-3.5 saat süren beyin pili takılması ameliyatını başarı ile gerçekleştirdik. Beyin pili ameliyatlarında yaptığımız işlem, beynin içerisine koyduğumuz iki küçük ince elektrotu birer uzatma kablosuyla göğüste cilt altına yerleştirdiğimiz pile bağlamak. Ameliyat hasta uyanık iken, sohbet ederek gerçekleşiyor. Hastamızın ameliyat sırasında hissettiklerini bizimle paylaşması sayesinde yaptığımız girişimin kalitesini ve başarısını arttırabiliyoruz.”

Enes Güran'ın Ses kayıtları Ortaya Çıktı 19 yaşındaki genç kız vahşi şekilde katledildi Derin yırtmaçlı sahne kıyafeti olay yarattı 14 kişiyi siyanürle öldüren kadın hakkında karar Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek Saatlerce elektrik olmayacak!