1915 Çanakkale Köprüsü’nün ücreti belli oldu: Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? Çanakkale Köprüsü nerede?

Yapımında sona yaklaşılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti belli oldu. Bakan Adil Karaismailoğlu, köprünün açılacağı tarih hakkında da bilgi verdi. Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayacak olan Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücretleri de merak edildi. İstanbul’daki metro simgesiyle ilgili de konuşan Karaismailoğlu, detayları aktardı. Peki, Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar?

İki kıta arasındaki mesafeyi bugün yürüyerek geçen Bakan Karaismailoğlu, Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücretini açıkladı. İstanbul’daki metro simgesi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, soruları yanıtladı. Vatandaşların merakla beklediği Çanakkale Köprüsü’nün açılış tarihi de duyuruldu. Peki, Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? Çanakkale Köprüsü nerede?

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Köprünün inşaatıyla ilgili bilgi veren Bakan Karaismailoğlu bitirme tarihinin 18 Mart 2022 olarak belirlendiğini açıkladı. Karaismailoğlu, "Şu an ki mevcut gemi tarifesinde göre otomobillerden 85 lira bir ücret alınıyor. Buna göre köprü açıldığında da geçiş ücreti 15 Euro olacak" dedi.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ NEREDE?

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında yapımı devam eden "1915 Çanakkale Köprüsü"nün hizmete girmesi için çalışmalar devam ediyor. Çanakkale 1915 Köprüsü'yle birlikte hayata geçirilecek otoyol projesinin detayları belli olurken; dev köprünün de güzergahı da kamuoyuyla paylaşıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi Tekirdağ'ın Malkara ilçesi ile Çanakkale'nin Lapseki ilçesini birbirine bağlayan ve yaklaşık 5 km'lik 1915Çanakkale Köprüsü'nü de içeren 88 km'lik otoyolu ve 13 km'lik bağlantı yollarını kapsamaktadır. Çanakkale Köprüsü Avrupa yakasında Gelibolu ilçe merkezinin 10 km güneyindeki Sütlüce köyü ile Asya yakasında Lapseki ilçesini birbirine bağlayacak.

İSTANBUL'DA METRO SİMGESİ POLEMİĞİ

İstanbul'daki metro simgesi polemiğiyle ilgili de konuşan Karaismailoğlu, "İstanbul'da Tramvay için 'T' var, Marmaray'ın simgesi var. Biz Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı metrolara 'U' harfini koyuyoruz. Harflere takılmamak lazım. Biz şu anda İstanbul'da 7 tane, 103 kilometrelik metro yapıyoruz. Biz Belediyenin metrolarına karışmıyoruz" dedi.

KANAL İSTANBUL'DA SON DURUM

Kanal İstanbul projesiyle ilgili son durumu aktaran Karaismailoğlu, "Muhalefet Birinci Boğaz Köprüsü için de istemiyoruz diyordu. İstanbul Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Marmaray gibi büyük projelerin altından kalktık. Geriye Kanal İstanbul kaldı. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah ihalesini en kısa zamanda yapıp hızla bir şekilde başlayacağız. İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğini yönetmek için alternatif bir su yoluna ihtiyaç var. Bunların hepsini düşünmek, incelemek bunlara karşı projeler oluşturmak lazım. Kanal İstanbul bunların sonucudur" diye konuştu.

Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunu için de Kanal İstanbul'un yapılması gerektiğini söyleyen Karaismailoğlu, "Müsilaj suyun sıcaklığının artması, suyun hareketsizliği ve çevredeki kirlilik nedeniyle oluşuyor. Kanal İstanbul oradaki hareketin artmasına neden olacak" dedi.

Son halini gören herkes aynı yorumu yaptı Narin Güran cinayetinde 3 kişi daha evdeymiş Dikkat! Meteorolojiden kritik uyarı geldi Uras, Bahçeli görüşmesine aracılık eden ismi verdi Asgari ücret için bir öneri de Ebru Polat'tan... Günlük burç yorumları: 22 Kasım Cuma