1 Mayıs'ta bankalar ve borsa açık mı, kapalı mı. 1 Mayıs 2023 Pazartesi bankalar ve borsa çalışıyor mu. 1 Mayıs'ta bankadan EFT ve havale yapılır mı?
1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı bu yıl pazartesi gününe denk geldi. Banka ve borsada işlem yapmak isteyen kişiler 1 Mayıs'ta hangi bankaların açık ve kapalı olacağını sorguluyor. Bilindiği üzere 1 Mayıs günü ülkemiz de dahil Dünya'nın birçok yerinde resmi tatil olarak kabul ediliyor. Peki 1 Mayıs'ta bankalar ve borsa açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs 2023 Pazartesi bankalar ve borsa çalışıyor mu? 1 Mayıs'ta bankadan EFT ve havale yapılır mı?
1 Mayıs'ta banka ve borsaların çalışma durumu sorgulanıyor. İşçilerin, emekçilerin hakkının kutlandığı 1 Mayıs'ta eft ve havale yapılıp yapılmayacağı araştırılıyor.
1 Mayıs resmi tatilinde kamu sektörü kapalı oluyor. Özel sektörde ise belirli şirketler çalışmaya devam ediyor.
Peki 1 Mayıs'ta bankalar ve borsa açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs 2023 Pazartesi bankalar ve borsa çalışıyor mu? 1 Mayıs'ta bankadan EFT ve havale yapılır mı? İşte 1 Mayıs ile ilgili merak edilen tüm detaylar.
1 MAYIS'TA BANKALAR AÇIK MI KAPALI MI?
1 Mayıs'ta bankalar kapalı olacak. Banka şubelerinde işlem yapmak isteyen kişiler 2 Mayıs Salı günü işlemlerini tamamlayabilecek.
Bankalardan EFT ve havale işlemleri 1 Mayıs'ta belirli bir miktara kadar alınacak. Havale işlemleri ise 1 Mayıs Salı günü saat 08.00 itibarıyla hesaplara geçmeye başlayacak.
1 MAYIS'TA BORSA AÇIK MI KAPALI MI?
1 Mayıs'ta borsa kapalı olacak. Borsa işlemleri 2 Mayıs itibarıyla yapılmaya başlanacak.
1 Mayıs'ta hastaneler, eczaneler, sağlık ocağı okullar, devlet daireleri kapalı olacak.
1 Mayıs'ta belirli kargo şubeleri açık olacak. Hastanelerin acil birimleri ise hizmet vermeye devam edecek.
1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?
1 Mayıs 2023'te İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olarak hizmet verecek.1 Mayıs'ta Gayrettepe, İstanbul Havalimanı metrosu, Marmaray, Başkentray ve İzban seferleri bedava olacak.
1 MAYIS'TA NE OLDU?
1 Mayıs'ın temelleri 1856 yılında atıldı. İlk kez 1856'da Avustralya'da işçiler günlük sekiz saatlik iş günü için yürüyüş düzenledi. 1 Mayıs 1886'da ise Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçiler 12 saat ve haftada 6 günlük çalışma takvimine karşı günde 8 saatlik çalışma isteğiyle işi bıraktı. Yürüyüşler devam etti. Chicago'daki gösterilere yarım milyon kişi katıldı.
1 Mayıs'ı izleyen günlerde gösteriler devam etti. 14 Temmuz-21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de Fransız bir işçi temsilcisinin önerisiyle 1 Mayıs gününün tüm dünyada "Birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Böylece ikinci gösteri 1890 yılında yapılabildi.