1 kasesinde binbir şifa bulunuyor: Tarhana çorbasının faydalarını duyan kaşık kaşık içecek

Türk mutfağının geleneksel çorbası olan tarhana, kış hastalıklarına deva ve bağışıklık güçlendirici olarak bilinse de, çok daha güçlü faydaları vücudumuza sağlıyor. İşte tarhana çorbasının bilinmeyen faydaları

Soğuk havaların kendini göstermeye başladığı bugünlerde sıcacık şifalı çorbalara olan ilgi de artmaya başladı.

Türk mutfağına özgü olan tarhana çorbası da bu şifalı çorbaların başında gelir. İçerdiği güçlü besin değerleriyle tarhana çorbası, sağlığımızı son derece güçlendirir.

B, C ve E vitamini açısından zengin olan tarhana, demir, magnezyum ve çinko gibi önemli mineralleri de bolca içerir. Tüm bu vitamin ve minerallerin varlığı, vücut için önemlidir.

Bağışıklık güçlendirici özellikleriyle bilinen tarhana, vücudumuza sayısız fayda sağlayan vazgeçilmez çorbalardan biridir.

İşte tarhana çorbasının faydaları...

TARHANA ÇORBASI FAYDALARI

Tarhana çorbası, güçlü faydalara sahip olan en şifalı çorbalardan biridir. Tarhana çorbasının en bilinen faydalarından biri, bağışıklık sistemini güçlendirmesidir.

Doğal bağışıklık güçlendirici besinler içeren tarhana, vücudun doğal savunma mekanizmasını güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.

Bununla birlikte tarhana, soğuk algınlığı, grip ve öksürük gibi rahatsızlıklara şifa olarak, iyileşme sürecini hızlandırır.

Tarhana çorbası aynı zamanda vücuda enerji verir ve dinç hissetmenizi sağlar. Yorgunluğu gideren tarhana çorbası, zinde hissettirir.

Bunun yanı sıra tarhana çorbası, vücuttaki toksinleri atmada etkili bir rol oynar. Tarhana çorbası, sindirim sistemi sağlığını da güçlendirerek mide sorunlarını hafifletir.

Vücutta bulunan tuzu azaltan tarhana çorbası, kötü kolesterolü düşürür ve yüksek tansiyonu da kontrol altına alır.

Tarhana çorbasının saymakla bitmeyen faydaları arasında, beyin sağlığına olan etkileri de bulunur. Hafızayı güçlendiren tarhana çorbası, Alzheimer hastalığını da önler.

TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

1 su bardağı tarhana (ev yapımı)
4-5 su bardağı su ya da tavuk suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1-2 yemek kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1-2 diş ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber
Nane, pul biber (isteğe bağlı)

Tarifi:

Tarhana çorbası için öncelikle, bir tencerede yağı ısıtın ve ince doğradığınız soğanları ilave ederek kavurun.

Daha sonra sarımsağı ve domates salçasını da ilave edin ve bu şekilde birkaç dakika kadar daha kavurun.

Tencereye su ya da tavuk suyunu ilave ederek kaynatın. Su kaynadıktan sonra tarhanayı da yavaşça ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin.

Tarhana iyice eriyip çorba kıvam alana kadar kısık ateşte çorbayı pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin ve dilediğiniz baharatları da ekleyip karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.

Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Tarhana çorbasını dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Şifa olsun!

Malatya'ya meydan okudu kavga yine orta çıktı! Real Madrid, Dortmund'u ikinci yarıda yıktı Antalyaspor'da ilk hedef Emre Belözoğlu Jose Mourinho'nun tazminat bedeli ortaya çıktı Bahçeli'nin Öcalan çıkışında kim, ne dedi? Bahçeli'nin yüzüğünün ve rozetinin şifresi...