Yumurta fazla tüketilirse ne olur, her gün yenir mi? Günde kaç yumurta yenir?

Yumurta sağlığımız için en faydalı besinlerden biri olurken, yumurtanın zararı da olabileceğini hiç düşündünüz mü? Pek çok kişinin günlük yumurta tüketimi fazla olurken, haftalık olarak da bu miktar yüksektir. Peki, yumurta fazla tüketilirse ne olur, her gün yenir mi? Günde kaç yumurta yenir?

En besleyici yiyeceklerden biri olan yumurta, sağlığımız için sayısız faydaya sahiptir. Temel vitamin ve minerallerini içeren yumurta, A, D, E ve B6 vitaminlerini içerirken, kalsiyum, çinko, fosfor, selenyum ve kolin minerallerini de içerir.

Bu nedenle yumurta, bağışıklığı güçlendirir, kalp sağlığını destekler, göz hastalıklarının riskini önler, beyin sağlığına iyi gelir, felç riskini azaltır ve tok tutar. Yumurta bu güçlü faydalara sahip olsa da, çok fazla tüketildiğinde bazı zararlı etkilere sahip olabilir.

İşte fazla yumurta yemenin yan etkileri...

Narin'in abisi Baran'dan yeni açıklamalar... Cem Garipoğlu'nun mezarındaki derin şüphe İstanbul'da AVM'de mide bulandıran olay! Asgari ücret zammında masadaki 2 formül Hastalıklara en şifalı çorba belli oldu Ünlü ekonomistten elektriğe gizli zam iddiası