Yenidoğan bebek çetesi üyelerinden itiraflar! Şema ortaya çıktı. Bir anne yaşadıklarını anlattı. Bebeklerin çığlıklarını duyuyorduk...

YENİDOĞAN SORUŞTURMASI NASIL YAPILDI?

Yenidoğan çetesiyle ilgili ihbarın ardından İl Sağlık Müdürlüğü, hastanelere giderek durumu anlamaya çalıştı.

Soruşturma sırasında ise Emniyet ile ortak hareket edildi. Sağlık ekipleri, Emniyetin tespitlerine göre, rutin denetim yapar gibi hastaneleri denetlemeye başladı, soruşturmanın açığa çıkmamasına çalışıldı.

O dönem İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Özel Sağlık Kuruluşları Denetim Biriminde uzman olarak görev yapan, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı doktor Malik Türkay Esin, soruşturmaya başında dahil oldu. Esin, durumu korku filmi olarak nitelendirirken şu bilgileri verdi:

"'- Kötü malzemeyi kullan hastalık kapsın, durumu kötü, şahıs ölmüş ama kuvözde beklet parasını alalım ya da boşver yatağı boşalt, bunu öldür'... Yani bunun insanlıkla, sağlıkçılıkla bağdaşır tarafı yok.

- O yüzden de bizi en çok yıpratan kısım o oldu. Geceleri gidip bu tapelerin çözülmesinde de bununla ilgili sorgularda da çalıştık. Ama bu bünyenizin kaldıracağı bir şey değil.

- Tamamen masum bir bebeği 5 bin lira, 10 bin lira için öldürmek insanlıkla açıklanacak bir şey değil. Biz bunları sağlıkçı olarak da doktor olarak da insan olarak da kabul etmiyoruz. Bir kişinin öldürülmesi emrinin telefonda dinlenilmesi, karşı tarafta da diyelim ki bir bayan olup, bir annenin bir bebek öldürmesi. Çünkü o sağlıkçılardan bayan olanların sonuçta bir annelik vasfı var. Bir bebeğin ölümünü kahkahayla... Bunun anlatılır tarafı yok. Korku filmi seyrediyorsunuz. Hiç sevmediğiniz bir korku filmi, kabus. Kurgu mu? Yani kurgu olsun, bu gerçek olmasın, ciddi olmasın, başka bir şey çıksın istiyorsunuz ama ne yazık ki değil. Bunları yaşadık."

İslam Memiş Uyardı: Uzak Durun İşte Gülen'in yerine geçeceği konuşulan isimler Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!