Yemek yedikten sonra tuvalete çıkanlar dikkat: Yemekten sonra tuvalete çıkmak normal mi?

Yemekten sonra tuvalete çıkmak

Yemekten hemen sonra bağırsak hareketi varsa bu, mide kolik refleksinin olduğunu gösterir. Yani bazen yemekten sonra dışkı çıkarmak bunun tamamen normal olduğu anlamına gelir. Genellikle kişi yemek yedikten sonra yemeğin mide ve bağırsaklardan geçmesi 6-8 saat sürer.

Daha sonra, daha fazla sindirim, asimilasyon ve emilim için kalın bağırsağa gider. Ancak o zaman yiyecek ya yenir ya da vücuttan atılır. Yemekten hemen sonra bağırsak hareketi yapmak normal bir gastrokolik reflekstir.

Ancak buna anormal dışkı, karın ağrısı veya beklenmedik kilo kaybı gibi başka belirti ve semptomlar eşlik ediyorsa bir sağlık sorununun işareti olmayabilir.

Dumping sendromu (hızlı mide boşalmasının neden olduğu, ishal, mide bulantısı) anormal, genellikle aşırı gastrokolik refleksin varlığını içerir.

Eğer yemekten sonra tuvalete çıktığınızda bu belirtiler yoksa, bu durum normaldir. Ayrıca düzenli bağırsak hareketleri, sağlıklı bir sindirim sisteminin göstergesidir. Bununla birlikte, bazı kişilerin bağırsak alışkanlıklarında değişiklik olmadığı sürece günde birkaç kez normaldir.

Demir deposu besinler belli oldu Yemek yedikten sonra tuvalete çıkanlar dikkat En ballı burçlar belli oldu Kasanın içinde çıkanlar şoke etti O lekelerin sırrı ortaya çıktı Peteklerin üzerine defne yaprağı bırakın