Yatarken sütyen takanlar dikkat: Omurgayı bozuyor kanser hücrelerini tetikliyor

Yatarken sütyen takmanın zararları

Günümüzde pek çok kadın, geceleri sütyen takıp uyur. Gece sütyenle uyumanın en büyük zararlarından biri, omurga aksını bozduğudur. Bu durum, kronik travmaya bağlı gelişerek, iç organlarda doku hasarına bağlı kanser hücrelerini tetikleyebilir.

Özellikle büyüme çağındaki bireylerin sütyenle uyuması, omurga aksını etkileyerek omurga eğriliğini tetikleyebilir. Omurga eğrilikleri de akciğer ve kalp fonksiyonlarını etkileyebilir.

Bunlarla birlikte yatarken sıkı ya da toparlayıcı sütyen takmak, göğse baskı yapar ve kronik ağrıları beraberinde getirebilir. Ayrıca, ciltte döküntülere neden olarak cildi etkileyebilir.

Öte yandan gece uyurken sütyen takmak, hassas olan meme dokusunu travmaya maruz bırakabilir ve bu da doku oksijenlenmesini engelleyerek kanseri tetikleyebilir. Sağlığınızı riske atmamak adına, uyurken sütyen takmamaya özen gösterin.

Bahçeli'nin Öcalan çıkışında kim, ne dedi? Narin Güran soruşturmasında büyük tehlike! Gazeteler Bahçeli'nin çağrısını nasıl gördü? Selahattin Demirtaş 22 Yıl Cezaevinde Kalacak! Usta oyuncu son yolculuğuna uğurlandı Kadın öğretmen, öğrencisiyle cinsel ilişkiye girdi