Türkiye'de İlk Defa Görülüyor. Elazığ'da Vatandaşın Tarlasından Çıktı. Değerine Servet Biçilemeyen Tarla

Elazığ'da Mehmet Emin Sualp adlı vatandaş tarlasında çalışırken yerde desenli bir yapı buldu. Hemen yetkilileri arayan tarla sahibi gördüğü manzara karşısında hayıtının şaşkınlığını yaşadı. Tek parça halinde 84 metrekarelik mozaik gün yüzüne çıkarılırken tarlanın değeri bir anda uçtu.

Kaynak: İHA

Elazığ'da Kent merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunan Salkaya köyünde tarlasında yaklaşık bir yıl önce fidan diken Mehmet Emin Sualp, tesadüfen üzerinde çeşitli desenlerin yer aldığı mozaik desenli yapı olduğunu fark etti.

Bulduğu yapının tarihi bir kalıntı olabileceğini düşünen tarla sahibi, durumu Elazığ Müze Müdürlüğü ile jandarmaya bildirdi. Ekiplerin bölgede yaptığı inceleme sonucunda Roma ile Erken Bizans Dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi bir yapının taban mozaikleri olduğu tespit edildi. 

Alp Kavasoğlu hayatını kaybetti Narin Güran cinayetinde HTS raporu ortaya çıktı Gram altın için 4500 TL tahmini! Yeni Asgari Ücrette Üç Rakam Öne Çıktı Bir İlk. Elazığ'da Vatandaşın Tarlasından Çıktı Emine Erdoğan'dan çeyiz defilesi