Tokat'ta 2 yüz yıllık ahşap mezarlardan geriye sadece 5 tane kaldı. Görenler şoke oluyor: Dünyanın en ilginç mezarları koruma altına alınsın talebi

Tokat'ın Niksar ilçesinde görenleri şoke eden mezarlar için koruma altına alınsın talebi geldi. 2 yasırlık 15 mezardan sadece geriye 5 mezar kaldı. Çantı tekniğiyle yapılmış olan ahşap mezarlar yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

Kaynak: İHA

Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan Büyükyurt köyü, Türkiye’nin en ilginç mezarlarına ev sahipliği yapıyor. 2 asırlık oldukları tahmin edilen ahşap mezarların koruma altına alınması isteniyor.

Tokat’ın Niksar ilçesine 23 kilometre uzaklıkta bulunan Büyükyurt köyü, Türkiye’nin en ilginç mezarlarına ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 200 yıllık tarihe sahip olan ahşap mezarlar, görenlerin dikkatini çekiyor. Çantı tekniğiyle yapılmış olan ahşap mezarlar yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Yakın bir tarihe kadar 15'i ayakta olan mezarlardan geriye sadece 5 mezar kaldı. Köy sakinleri, Orta Asya'da bulunan tahta mezarlara ölü gömme geleneğinin devamı niteliğindeki bu mezarların tescillenmesi ve koruma altına alınması gerektiğini söyledi.


Maden suyu sirke karışımı neye iyi gelir? Kadir Ezildi evleniyor! İşte müstakbel nişanlısı Seçtiğiniz kek karakterinizi ele veriyor Bu burçlara sahip olanlar yaşadı Doktorlar önerdi nohut yiyerek meme büyütülebilir Farklı sayıyı 5 saniye içinde bulabilir misin?