Tarihte bugün neler oldu? 25 Ekim ne günü? 25 Ekim'de Türkiye ve dünyada yaşananlar...

Miladi takvime göre yılın 298. günü olan 25 Ekim, tarihte birçok önemli olaya tanıklık etti. Peki, Tarihte bugün neler oldu? 25 Ekim ne günü? 25 Ekim'de Türkiye ve dünyada yaşananlar...

TARİHTE BUGÜN NELER OLDU? (25 EKİM)

1147 - Dorileon Muharebesi: Selçuklu ordusu, III. Konrad komutasındaki II. Haçlı ordusunu Eskişehir yakınlarında bozguna uğrattı.

1760 - III. George Büyük Britanya Kralı oldu.

1854 - Kırım Savaşı sırasında Ruslar ile Kırım'ın Akyar kentini kuşatan Türk-İngiliz-Fransız ittifak kuvvetleri arasında Balaklava Savaşı yapıldı. (İngiliz şair Alfred Tennyson'un "Hafif Süvari Alayının Hücumu" şiirine ilham veren savaş)

1875 - Peter İlyiç Çaykovski'nin 1 No'lu Piyano Konçertosu ilk defa Boston, Massachusetts'te icra edildi. Solist Hans von Bülow'du.

1917 - Lenin önderliğindeki Bolşevikler, Rusya'da yönetimi tamamen ele geçirdi (Julian Takvimi ile 25 Ekim, Gregoryen Takvimi ile 7 Kasım)


FETÖ elebaşının cenazesinden dikkat çeken kareler Daha fazla orgazm olmamak için çekime ara verdi FETÖ'cü Adil Öksüz Ortaya Çıktı! İşte O Görüntüler Bu Filmi İzlemek Yürek İster. Salonu Terk Ettiler! Narin nereye koşuyordu, ya da kimden kaçıyordu? MasterChef Beyza'nın Instagram pozları mest ediyor