Tarih verildi 29 Eylül'de mini Ay yörüngeye giriyor artık iki Ay olacak: Dünya'nın yerçekimine hapsolacakmış

Mini ay nedir?

Mini ay, Dünya'nın çekim kuvveti tarafından geçici olarak yakalanan, genellikle bir asteroit olan küçük bir gök cismidir. Bu olaylar nispeten sık meydana gelir ve benzer olaylar birkaç on yılda bir meydana gelir.

Yeni keşfedilen bu uzay kayasının yalnızca 10 metre genişliğinde olması, özel ekipman olmadan gözlemlemeyi ne yazık ki zorlaştırıyor. 2024 PT5 gibi mini uydular sadece astronomik meraklardan ibaret değil. Bu küçük asteroitler gelecekteki uzay araştırmalarında önemli bir rol oynama potansiyeline sahiptir.

Araştırmalar, uzay araçları için yakıt olarak kullanılabilecek değerli mineraller ve su içerdiklerini gösteriyor. Bu nedenle, mini uydular asteroit madenciliği yapmak ve insanlığın uzaya olan girişimlerini ilerletmek isteyen şirketler için "basamak taşları" görevi görebilir.

Narin cinayetinde 2 isim hakkında kritik gelişme Narin Güran cinayetinde katil belli oldu Narin Güran'ın köyü Tavşantepe'deki ölüm listesi Trabzon'da sağanak kabusu Futbolcuları taşıyan otobüs yandı Kayıp olan iş insanı ölü bulundu: Taşla ezmişler