Tarih verildi 29 Eylül'de mini Ay yörüngeye giriyor artık iki Ay olacak: Dünya'nın yerçekimine hapsolacakmış

Yapılan son araştırmalara göre Dünya'ya eşlik edece yeni bir "minik ay" yaklaşıyor. Gezegenimizin yer çekimi tarafından kısa bir süreliğine yakalanacak olan mini ay, son günlerde merak konusu oldu. Peki, mini ay artık Dünya'da kalacak mı, kalırsa neler olacak? İşte mini ay hakkında tüm merak edilenler

Ayın sonuna doğru Dünya'nın, gezegenimizin yerçekimi tarafından kısa süreliğine yakalanıp yoluna devam edecek olan 2024 PT5 adı verilen küçük bir asteroit olan geçici bir yoldaş yıldız kazanması bekleniyor.

Amerikan Astronomi Topluluğu'nun Araştırma Notları dergisinde yayınlanan bir makaleye göre asteroit, Kasım ayına kadar geçici olarak Dünya'nın yerçekimine hapsolacak. 7 Ağustos'ta Asteroid Terrestrial-Impact Last Alert System tarafından, Dünya'ya bir asteroit çarpması bildirdi.

Keşfedilen bu asteroit, 29 Eylül'den 25 Kasım'a kadar gezegenin yerçekiminden kurtulana kadar Dünya'nın yörüngesinde kalacak.

Narin Güran cinayetinde katil belli oldu Narin cinayetinde 2 isim hakkında kritik gelişme Trabzon'da sağanak kabusu Narin Güran'ın köyü Tavşantepe'deki ölüm listesi Futbolcuları taşıyan otobüs yandı Kayıp olan iş insanı ölü bulundu: Taşla ezmişler