Tahin yemeden önce bir kez daha düşünün: Tahinin zararı ortaya çıktı

Tahinin zararları

Tahin, sağlığımız için önemli faydalar sağlayan besinlerden biridir. Ancak hem tahin tüketmek hem de aşırı tüketmek, kimi insan için zararlı etkilere sahiptir.

Tahinin en bilinen zararlarından biri, karaciğer yağlanmasına neden olmasıdır. Tahinin bilinen bir diğer zararı ise, kolesterolü yükselterek, kalp ve damar hastalıklarının riskini artırmasıdır. Tahin ayrıca, oksalat açısından zengindir. Bu, böbrek taşı oluşumuna neden olabilir.

Böbrek taşları ise böbrek fonksiyonlarını bozarak böbrek sağlığını etkiler. Öte yandan tahin, hazımsızlığa da neden olabilir.

Yağ ve protein açısından zengin olan tahin çok fazla tüketildiğinde, tahindeki yağ ve protein mide ve bağırsaklarda birikerek sindirim sistemini etkiler.

Bu bağlamda çok miktarda tüketilen tahin, kabızlık, gaz ve şişkinliğe de neden olabilir. Bu nedenle sağlığınızdan olmamak için ve tahinin faydalarından yararlanmak için, günde 1 ya da 2 kaşık olacak şekilde tüketmeye özen göstermelisiniz.

Ekim ayı bitmeden zengin olacaklar Banyoda herkes aynı hatayı yapıyor Tahinin zararı ortaya çıktı Otomobillerdeki o camın sırrı ortaya çıktı Portakal kabuklarını atmayın kaynatıp için Şişedeki suların sağlıklı olduğu nasıl belli olur?