Sabah kahvenize karbonat atıp için: Kahveye karbonat atınca ne olur?

Kahveye karbonat atınca ne olur?

Kahve özünde doğal olarak asidiktir. Bu asidite kahveye tat verirken, aynı zamanda bağırsaklara da zarar verebilir. Sabah kahvenizi yudumlarken mide ağrısı yaşıyorsanız, karbonat en etkili çözüm olacaktır.

Kahvedeki asitler midenizin zaten asidik olan ortamıyla temas ettiğinde, istenmeyen asit reflüsüne veya mide ekşimesine yol açar.

Tam da bu noktada karbonatın pH dengeleyici özellikleri devreye girer. Karbonat, kahvedeki asidin bir kısmını nötrler ve kahve daha yumuşak içimli bir hale gelir.

Böylece kahveye ekleyeceğiniz karbonat, midenizi koruma altına alır. Karbonatı filtre kahvede kullanacaksınız hem demlemeden önce filtre kahvenin içine atıp demleyebilir hem de demledikten sonra içine atıp karıştırıp tüketebilirsiniz.

Eğer sabahları Türk kahvesi içiyorsanız, Türk kahvesini pişirdikten sonra karbonat ekleyebilirsiniz. Ancak, çay kaşığının ucu kadar atmanız, kahvenin tadı açısından önemlidir.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Altın Portakal'da büyük beğeni toplayan konuşma Semih Çelik'le ilgili bilinmeyenler Orgazm hakkında tüm bildiklerinizi unutun Icardi ile Wanda Nara ilişkisinde sürpriz gelişme Gizem Karaca’dan üzücü haber Ebru Polat, 'köle' itirafında bulundu