Portakal kabuklarını atmayın kaynatıp için: Portakal kabuğu çayı neye iyi gelir?

Portakal kabuğu çayı faydaları

Portakal kabuğu çayı, sağlığımız için en şifalı çaylardan biridir. Portakal kabuğu çayı, güçlü bir bağışıklık güçlendirici olarak bilinir.

Portakal kabuğu çayı, portakalın kendinden 3 kat daha fazla C vitamini içerdiğinden, bağışıklığı güçlendirir. Bu sayede portakal kabuğu çayı, viral enfeksiyonları önler, grip ve soğuk algınlığına şifa sağlar. Portakal kabuğu çayı ayrıca, kanseri önler.

C vitamini ve hesperidin ve naringenin gibi flavonoidler açısından zengin olan portakal kabuğu çayı, bazı kanser türlerini önleyen antioksidan etkilere sahiptir.

Tüm bunlarla birlikte portakal kabuğu çayı, yüksek tansiyonu kontrol altına alır. Damar sağlığını iyileştiren bu çay, kalp sağlığına şifa sağlar.

Anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleriyle bilinen portakal kabuğu çayı, karaciğeri detoks eder ve vücuttaki toksinleri atar. Taze portakal kabuklarını güzelce yıkayın ve 1 ya da 2 bardak suda kaynatın. 10 dakika demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Ekim ayı bitmeden zengin olacaklar Banyoda herkes aynı hatayı yapıyor Tahinin zararı ortaya çıktı Otomobillerdeki o camın sırrı ortaya çıktı Portakal kabuklarını atmayın kaynatıp için Şişedeki suların sağlıklı olduğu nasıl belli olur?