Osmanlı'da şifa niyetine yeniyormuş: Hastalıklara kalkan oluyor bağırsakları temizliyor

Murabba faydaları

Osmanlı'da adeta bir ilaç niyetine kullanılan murabba, bir dizi sağlık yararına sahiptir. Murabbanın en bilinen faydaları arasında, sindirim sistemine olan faydaları bulunur. Sindirimi kolaylaştıran murabba hem mideyi rahatlatır hem de kabızlığa iyi gelir.

Öte yandan murabba, hastalıklara doğal bir kalkan olur. Özellikle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara şifa olarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Murabba aynı zamanda enerji seviyelerini artırarak, halsizlik ve yorgunluk problemlerine de derman olur.

Murabba, güçlü antioksidan içeren meyveler ve bitkilerden yapıldığında, bu etkilerini daha da artırır. Bunun için gül yaprağı, limon, ayva, nar, incir ve turunç kullanabilirsiniz. Şeker, bal ve limon suyu desteğiyle de murabba, vücudunuza sayısız fayda sunar.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Uraz Kaygılaroğlu'nun Pozlarına Büyük Tepki Cem Garipoğlu'nun mezarında şüphe uyandıran detay! Kanalizasyondan çıkanlar şoke etti halk öfkeli Meğer yıllardır hata yapıyormuşuz Kısa süre içinde zenginliği tadacaklar En şanslı burçlar belli oldu