On dakika kaynatıp için o dertten kurtulun. Fındık kabuklarını kaynatıp içince bakın neler oluyor. Fındık kabuğu çayı neye iyi gelir?

Yıllardır kırıp çöpe attığımız fındık kabuklarının meğer sağlığa mucizevi faydaları varmış. İşte fındık kabuğu çayının sağlığa mucizevi faydaları...

Fındık içi kadar kabuğu da şifa dağıtıyor. Çöpe atılan fındık kabuğunun çayını içen sağlığına kavuşuyor. İdrar söktürücü özelliği pek de bilinmeyen bu sağlık deposunun böbrek ve mesane iltihabına karşı etkili olduğu ifade ediliyor. peki fındık kabuğu çayı nasıl yapılır?

Fındık yedikten sonra kabuğunu çöpe atmayın. Başlı başına bir sağlık deposu olan fındık kabuklarının çayı da son dönemin en popüler içeceklerinin başında geliyor.

Uzun yıllardır kaynatılıp içilen bir besin gurubu olan fındık kabuğunun içinde paklitakseli adlı bir madde bulunuyor.

Bu madde kansere karşı çok iyi geldiğinden kanser ilaçlarının etken maddesi olarak kullanılıyor.

Fındık içi kadar dış kabuğu da son araştırmalarla yararlı olduğu keşfedildi. Düzenli olarak tüketilmesi sayesinde kanseri azaltıyor, balgam söktürüyor.

Böbrek ve mesane iltihabınıa karşı faydalı olan fındık kabuğu çayı bağırsak hastalıklarına da karşı da etkilidir.

İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelen fındık kabuğu çayı gribe iyi geliyor. Kadınların hamilelik döneminde bu çayı tükettikleri bilinmektedir.

Parlak ışık kümesinin sırrı çözüldü Bu yöntem kullandığınız kremleri çöpe attıracak Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım tatilde Binlerce kişi Berlin'e akın etti Kısmetse Olur Emre Ubeyli evlendi! Arda Kural çamur banyosu yaptı!