Öğrenciler dikkat! Ders saatleri kısaldı. İşte İstanbul'da ders saatinin kısaldığı ilçeler...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) genelgesi valiliklere okulların ders saatlerini düzenleme yetkisi verdi. Bu yetkiliyi İstanbul Valiliği kullandı. İstanbul'da bazı ilçelerde ders süreleri geçici olarak 40 dakikadan 35 dakikaya indirildi. Bir okulda ise bu süre 30 dakikaya düşürüldü.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla 81 ilin valiliğine bir genelge gönderilmişti. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılan genelgede derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları istendi. Valiliklere yetki verildi.

İlk uygulama İstanbul'da hayata geçirildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kış mevsimine doğru gün süresinin kısalması, derslere başlama saatinin çok erken, ders çıkış saatinin ise geç olması ve buna bağlı öğrencilerin hava karardığında okula gidip gelmelerinin başta güvenlik sorunu olmak üzere birtakım olumsuzluklara yol açabileceği dikkate alınarak ders saatleri 35 dakikaya düşürüldü. 

Yıldız futbolcu 3 sevgilisi ile aynı evde... Yenidoğan bebek çetesi üyelerinden itiraflar! O hakemden bayrak eleştirisi: Kaldır, indir! Yazık Öğrenciler dikkat! Ders saatleri kısaldı Tahta kaşığın yanlış kullanımı ortaya çıktı