Narin Güran soruşturmasında büyük tehlike! Ceset var, katil yok, deliller yetersiz...

ENES'İN CEP TELEFONU

İddianamede Enes'in şüpheli telefon kayıtları ile ilgili de şunlar kaydedildi: "Şüpheliler hakkında HTS kayıtlarında, olay günü anne Yüksel Güran'ın saat 14.28'de telefonu kapandığında ikametinde olduğu, aynı gün saat 15.38'de telefonu açıldığında yine ikametinde olduğu, ağabey Enes Güran'ın olay günü saat 14.30'da telefonu kapandığında ikametinde olduğu, aynı gün 15.41'de telefonu açıldığında yine ikamette bulunduğu, amca Salim Güran'ın olay günü saat 14.52 sıralarında ikametinden çıktığı, saat 15.19'a kadar Arif Güran'ın ikameti ve yakınlarında bulunduğu değerlendirilmiştir."

MAHKEME NASIL OLACAK?

Öte yandan iddianamede dikkat çeken bir başka detay da cinayetin işlenme sebebi ile fail ya da faillerin kim olduklarının tam bir tespitinin yapılmaması oldu. Davayı bir komisyon kurarak izleyen Diyarbakır Barosu kaynakları bu durumun mahkeme sürecini nasıl etkileyeceğiyle ilgili Haber Global Web Özel'e bilgi verdi. Kaynaklar, iddianamede yapılan "iştirak halinde cinayet" tespitinin altını çizerek, "Mahkeme açısından hangi saik ile işlendiğinin tespiti gerekmeyebilir. Sonuçta ortada bir cinayet var; cinayetin nasıl gerçekleştiği ve iştirak halindeki faillerin kimler olduğu delillerle sabit. Mahkeme kararını bunun üzerinden verecektir" açıklamasında bulundu.

TUSAŞ'a saldırı; olay yerinden ilk fotoğraflar... Narin Güran soruşturmasında büyük tehlike! Selahattin Demirtaş 22 Yıl Cezaevinde Kalacak! Burcuna göre hangi değerli taş olduğun belli oldu İzlemesi zor, sarsıcı bir sinema şöleni... Boğaz'da görenleri şaşkına çeviren görüntü