Nar kabuğunu atmayın yüzünüze sürün: Nar kabuğunun cilde faydası nedir, nasıl kullanılır?

Nar kabuğunun cilde faydaları

Nar kabuğu, cilt için en faydalı doğal yöntemlerden biridir. Faydaları saymakla bitmeyen nar kabuğunun cilde en bilinen faydalarından biri, cilt tonu eşitsizliğine katkıda bulunmasıdır. Koyu cilt lekelerini gideren nar kabuğu, renk eşitsizliğini çözüm sağlar.

Nar kabuğu güçlü bir antioksidandır. Böylece nar kabuğu, akne ve sivilceyle savaşır. Ayrıca, ciltteki lekeleri yok ederek cildin parlak olmasını sağlar. Cilt hücrelerini de yenileyen nar kabuğu, cildi arındırarak UV ışınlarına karşı da korur.

Nar kabuklarını 2 ya da 3 gün boyunca güneşte kurutun. Kabuklar kuruduktan sonra blenderdan geçirip toz haline getirin. Elde ettiğiniz tozu suyla ya da yoğurtla karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına uygulamadan önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Semih Çelik'in babasının ifadesi ortaya çıktı Narin'in DNA örnekleri eşleşti Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Geleceğini Açıkladılar Erken boşalmayı önleyen 6 yöntem ortaya çıktı Durmadan Hapşıran Kadından Yeni Haber Kel yapan şampuanlar belli oldu